Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αφιερωμένο στους προσωρινούς ταγούς της εξουσίας

Οι μικροί άφρονες καλαμοκαβαλημένοι στην πρόσκαιρη εξουσία τους, θα αρκούσε μια ματιά στους προηγούμενους, πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να επιβάλουν την όποια σκοπιμότητα, με πρώτη την διαιώνιση αυτής, της ίδιας, της εξουσίας τους.

Οποία πλάνη, μικροί στη σκέψη, στο μυαλό, στην ανθρώπινη υπόσταση, τα ταπεινά ελατήρια ποτέ δεν επικράτησαν, προσωρινά μπορεί να νίκησαν, μετά η περιφρόνηση, το ανάθεμα, η αιώνια απαξίωση.


Τίποτα δεν μένει κρυφό, τίποτα άτιμο, παράνομο, ανήθικο, δεν εξαγνίζεται, με όσους σταυρούς, με όσα προσκυνήματα.

Ανιστόρητοι, διαβάστε λίγο, πολύ θα έπρεπε, εδώ κολοσσοί στηριγμένοι σε πλούτο και ισχύ, κατέρρευσαν, στα σκουπίδια, εσείς τι προσδοκάτε; Εφήμερα αξιώματα κερδισμένα με χιλιάδες κόλπα, με πιέσεις και ψεύτικες υποσχέσεις; Εκβιασμούς και χρήμα της φτώχειας που διαχειρίζεστε; Τη στήριξη των αφελών που σας πιστεύουν;

Ένας βόθρος είστε, που όσο και αν τον κλείνετε, αυτός αναβλύζει και βρομίζει το περιβάλλον που σας φιλοξενεί..

Ανθρωπάκια, που η εξουσία σας δίνει προσωρινό κύρος, αντί να δίνετε εσείς διαχρονικό κύρος στην εξουσία.

Τι λέω τώρα, σιγά που θα καταλάβουν, αν φτάσουν να διαβάσουν μέχρις εδώ.

Αυτή όμως είναι και η ικανοποίηση του Prefadorou, μπορεί να ανακατεύεται με τα σκατά, να κολυμπά μαζί τους στα βοθρολύματα, στη μαύρη λάσπη της συκοφαντίας, όμως ξέρει ότι δεν μπορούν να τον φτάσουν, όχι εγωιστικά ή γιατί είμαι πιο "σπουδαγμένος", πιο έξυπνος, πιο "μάγκας", απλά γιατί έχω κάτι που αυτοί αγνοούν ότι υπάρχει.

Αυτογνωσία, τη μέγιστη αρετή και αυτοσαρκασμό.

Prefadoros

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό, όπως καταλαβαίνουν οι ευφυείς αναγνώστες μου, δεν έχει προσωπική ή συγκεκριμένη αναφορά, αποτελεί διαπίστωση της συμπεριφοράς της εξουσίας, κατά τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια.

Το ότι ξεφύγαμε, μπορεί να αποτελεί διαπίστωση, ποτέ όμως άλλοθι.