Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Λάκης Μπαρού ανακοίνωσε την προσχώρηση στην Επόμενη Μέρα του Δημήτρη Κωστούρου

Δεν θα ασχοληθώ με τον τρόπο που διάλεξαν στην παράταξη του κ. Κωστούρου να ανακοινώσουν την προσχώρηση του Λάκη Μπαρού σε αυτήν, μαζί με τη στήριξη δεκατεσσάρων άλλων Συμβούλων, θα ασχοληθώ με κάτι που λέγεται πολιτική συνέπεια και σταθερότητα.

Στον κάθε πολίτη και πολιτικό επιτρέπεται η υπέρβαση, η αλλαγή απόψεων και αναθεώρηση επιλογών, φυσικά με κάποιο μέτρο και για προφανείς λόγους και δικαιολογίες.


Όταν γίνεται εκ συστήματος, σε διαφορετικές εποχές και με άλλα πρόσωπα, τότε είναι προφανές ότι το προσωπικό συμφέρον υπερβαίνει το κάθε συλλογικό και το κίνητρο της υποτιθέμενης προσφοράς στα κοινά.

Κλασική περίπτωση ο πιο παλιός, όπως ο ίδιος υπερηφανεύεται, Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων, ο Λάκης Μπαρού, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και υποψήφιος με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις των είκοσι τελευταίων χρόνων, πλην Χαραμή.

Ένας αιώνιος Δημοτικός Σύμβουλος που δεν έχει να επιδείξει τίποτα σαν επίτευγμα, τα είκοσι χρόνια που οι συμπολίτες του τον τιμούν με την ψήφο τους.

Θαυμάστε την μέχρι τώρα πολιτική πορεία και συνέπεια του Λάκη Μπαρού στα Δημοτικά πράγματα του Δήμου Ναυπλιέων.

-- Τον Οκτώβριο του 1994 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιώργο Τσούρνο.

Το Γενάρη του 1995, επειδή διαφωνεί για τη θέση που του δίνει ο Γιώργος Τσούρνος και θέλει κάποια άλλη, του επιτίθεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας, "εγώ σε έβγαλα Δήμαρχο εγώ θα σε γκρεμίσω".

Ο Γιώργος Τσούρνος τον διαγράφει αμέσως από το Συνδυασμό.

-- Το 1998 βλέποντας τη διάσπαση και την κόντρα Τσούρνου-Χαραμή αποφασίζει την κάθοδο με δικό του Συνδυασμό, απέναντι και στους δύο.

-- Το 2002 ξανακατεβαίνει μόνος του απέναντι σε Χαραμή-Αναγνωσταρά.

-- Το 2006 κατεβαίνει με τον Γιώργο Τσούρνο, ΝΑΙ, απέναντι στον Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

-- Το 2010 κατεβαίνει, ΝΑΙ, με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Τσακώνεται και μ΄αυτόν, καθαιρείται από Αντιδήμαρχος για λίγο και επανέρχεται.

-- Απρίλης 2012, εκλογή νέου Δημάρχου μετά την παραίτηση Αναγνωσταρά.

Ο Λάκης Μπαρού, όταν καταλαβαίνει ότι δεν έχει καμιά τύχη και κανένα Σύμβουλο υποστηρικτή, καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία και αποχωρεί από το κόμμα, ξεκόβει από την καθημερινή παρέα του στα πέριξ του Άγιο-Νικόλα και τα βάζει με όλους στο Συνδυασμό.

-- Φτάνουμε στο 2014, ο Λάκης Μπαρού προσεγγίζει το Χρήστο Γραμματικόπουλο, αυτός εκτιμώντας ότι ο Λάκης Μπαρού είναι ένα πολιτικό παρελθόν που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο μέλλον, ίσως μόνο κάποιες ψήφους από παλιούς οπαδούς του στο Συνδυασμό, αποφασίζει να απορρίψει την υποψηφιότητά του.

Ο Λάκης Μπαρού, επιβεβαιώνωντας τον πολιτικό του εαυτό, δεν αφήνει ούτε 24 ώρες να περάσουν και χτυπά την πόρτα του Δημήτρη Κωστούρου, που όπως φαίνεται είχε ανάγκη υποψηφίων και ψήφων.

Τα υπόλοιπα, ιστορία του μέλλοντος.

Διδακτική όμως για το παρόν.

Prefadoros