Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ένα διδακτικό τριήμερο για το Ναύπλιο

Ένα τριήμερο πραγματικής έκρηξης και εκτόνωσης έζησε το Ναύπλιο, όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας, συσσωρευμένη και πιεσμένη ενέργεια εκτονώθηκε, βγήκε, εκδηλώθηκε, η ανάγκη του κόσμου να χαρεί, να ξεσκάσει, να εκδηλώσει την καταπιεσμένη ζωντάνια που "έθαψαν" τα μνημόνια, να ξαναθυμηθεί ότι η ζωή δεν είναι οι επιταγές της Τρόικας και των εντολοδόχων της, ότι σήμανε το τέλος του χειμώνα, έρχεται η Άνοιξη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι μεγάλες πόλεις, κυρίως πρωτεύουσες Νομών, που προσφέρουν και τις περισσότερες δυνατότητες διασκέδασης "βούλιαξαν" από κόσμο.

Με καταρρακτώδη βροχή σχεδόν και τα δύο βράδια της Αποκριάς, ο κόσμος στις ταβέρνες και τα μπαράκια ήταν σαν σαρδέλες μέχρι το πρωί.


Την Καθαρή Δευτέρα, με άστατο καιρό συνεχίστηκε η κοσμοπλημμύρα, φοβερή η παρουσία εκατοντάδων πιτσιρικιών στα καρότσια και πολύ περισσότερων να τρέχουν και να φωνάζουν, πραγματική ζωντάνια μετά δύο μηνών κλεισούρα.

Τα καταστήματα είδαν τις εισπράξεις τους να απογειώνονται και τις προσδοκίες ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες να ξαναφουντώνουν.

Αυτά καταγράφονται στα καλά, γιατί υπάρχουν και εκείνα που χτυπούν το καμπανάκι ότι, για να έχουμε συνέχεια παραγωγικά τριήμερα αλλά και τις άλλες μέρες του χρόνου, χρειάζονται να προσέξουμε κάποια πράγματα που η ευφορία των ημερών μπορεί να τα κάνει να τα ξεπεράσουμε και να τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

Εγώ σαν απλός πολίτης μπορώ να επισημάνω το τριήμερο αλαλούμ της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων, γίνεται φανερό ότι ο περιορισμός των θέσεων στάθμευσης που έχουν σαν αποτέλεσμα τα έργα, χωρίς συγχρόνως να υπάρχει μελέτη και πρόβλεψη για χώρους πάρκινγκ, δημιουργούν τεράστια προβλήματα για πολλές κατηγορίες πολιτών αλλά και επαγγελματιών.

Από την άλλη μεριά, οι δύο επικεφαλής των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης, Μηχανικοί και επομένως γνωρίζοντες καλύτερα, ο μεν Γραμματικόπουλος μιλά για προχειροδουλειές στα έργα και ο Σαλεσιώτης για τελείως διαφορετική αντίληψη αλλά και μεθόδους κατασκευής, τεράστιοι όγκοι τσιμέντου χωρίς προηγούμενες υποδομές, ακόμα η διέλευση οχημάτων μόνο σε μια λωρίδα, από το πάρκο μέχρι την παραλία και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.

Δεν θέλω να χαλάσω την ευφορία και τις ελπίδες που γεννήθηκαν, μακάρι να συνεχιστούν οι καλές μέρες, όμως ελπίζω και γω από τη μεριά μου, αυτοί που πρέπει, να έβγαλαν τα συμπεράσματα που πρέπει.

Και δεν αναφέρομαι στο περίπου της πλάκας θέαμα της Καρναβαλικής παρέλασης, για να μην πετάμε και στα σύννεφα και μεταφράζουμε λάθος την ανάγκη του κόσμου για εκτόνωση.

Prefadoros