Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Και οι απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται κανονικά

Πενήντα μέρες πριν από τις εκλογές, οι απευθείας αναθέσεις για διάφορες εργασίες συνεχίζονται και μάλιστα με σημαντικά ποσά.

Έτσι, πριν δυο μέρες ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος αναθέτει απευθείας για "την εργασία (Χωµατουργικές εργασίες στο ΧΑ∆Α ΝΑΥΠΛΙΟΥ) , αντί του ποσού των 21.850,00 €" και για "την εργασία (Χωµατουργικές εργασίες στο ΧΑ∆Α ΤΟΛΟΥ) , αντί του ποσού των 22.540,00 €".

Τα έχουμε ξαναπεί, όμως φαίνεται ότι αν δεν αλλάξει η Δημοτική Αρχή που προέκυψε από την πρώην πλέον παράταξη του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε η νοοτροπία, ούτε η λογική της διαχείρισης του Δημοτικού χρήματος.


Μπορεί να καλύπτονται από Νομιμότητα, προσωπικά διατηρώ αμφιβολίες για κάποιες, οι αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις, όμως η σπατάλη και η αλόγιστη συνεχής πρακτική των απευθείας αναθέσεων, ζημιώνει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, από τη στιγμή που θα μπορούσε να προκύψει όφελος από τις εκπτώσεις με διαγωνιστική διαδικασία.

Εξηγούμαι, από τη στιγμή που οι αναθέσεις αφορούν τις ίδιες εργασίες στους δύο ΧΑΔΑ του Δήμου Ναυπλιέων 21.850 και 22.540 €, ας το επιτρέπει ο Νόμος με περιορισμούς βέβαια, γιατί δεν γίνεται διαγωνισμός ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη έκπτωση από τον ανταγωνισμό;

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, για τις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2013 είχαν προκηρυχθεί δύο διαγωνισμοί για τους δύο ΧΑΔΑ, Καραθώνας και Τολού, ύψους 50.000 Ευρώ ο καθένας, για παροχή υπηρεσιών ενός χρόνου.

Έγιναν οι διαγωνισμοί; Ανατέθηκαν σε κάποιον; Από τότε μέχρι σήμερα πως καλύπτονται αυτές οι υπηρεσίες;

Κάτι ακόμα, στις 19 Αυγούστου 2013 ανατίθεται, μετά από διαγωνισμό, η εκτέλεση της υπηρεσίας «Διαχείριση και ταφή απορριμμάτων Δήμου Ναυπλίεων», προϋπολογισμού 174.808 €.

Προφανώς η νέα ανάθεση δεν αφορά εργασίες που εκτελούνται από αυτή την εργολαβία.

Τώρα, να αναφερθώ  σε ποσό 7.200 Ευρώ απευθείας ανάθεσης "για την επισκευή – συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού τμήματος λιμένα Ναυπλίου( όπισθεν ΟΣΕ)", του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι μάλλον τραβηγμένο όταν δίνονται έτσι δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.

Α, να σας ενημερώσω ότι η "κατ΄έθιμον" ανάθεση 2.000 Ευρώ στους "Βυζαντινούς και Παραδοσιακούς Αντίλαλους", του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Ρούτουλα, έγινε κανονικά όπως και η συναυλία στο Βουλευτικό την 25η Μαρτίου.

*** Κατά τα άλλα πιστεύω ότι ο νέος Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Τάκης Μελισσινός, θα μας κάνει πλήρη ενημέρωση για τις δαπάνες του Καρναβαλιού και φυσικά του Μαραθωνίου, γιατί στο Διαύγεια ανεβαίνουν συνέχεια σημαντικά ποσά από αυτές τις εκδηλώσεις.

Καλό είναι να δοθεί στη δημοσιότητα μια κατάσταση εξόδων, για να ξέρουμε και πόσο μας στοίχισαν.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Αλλά διάβολε, συχώρα με Πάπα-Λευτέρη, δεν μπορώ να κάνω το μαλάκα, είπα να μην το γράψω, να μην το τραβήξω μέχρις εκεί, όμως δεν μπορώ, επανέρχομαι στις αναθέσεις για τις χωματερές των σκουπιδιών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17 Δεκεμβρίου 2013 συζητείται και αποφασίζεται η "έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 Δ. Ναυπλιέων και του πίνακα στοχοθεσίας του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης".

Αντιγράφω από τα πρακτικά της συζήτησης,

"Ο κος Χρόνης ρώτησε εάν έχουν εγγραφεί ποσά για την χωματερή και πόσα;

Η κα Καραβασίλη απάντησε ότι υπάρχουν 50.000,00€ για το Τολό και το Ναύπλιο και 2χ 25.000,00€ ακόμα.

Ο κος Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει εργολάβος μέχρι τον ένατο του 2014 άρα τα χρήματα αυτά είναι για το υπόλοιπο ελάχιστο διάστημα."

Δεν θα κάνω κριτική ούτε θα γράψω το συμπέρασμα που βγαίνει, δεν χρειάζεται νομίζω, όλοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Αν θέλει ο κ. Δήμαρχος ας απαντήσει και ας εξηγήσει πως από το Μάρτη φτάσαμε να χρησιμοποιούμε τα χρήματα για το υπόλοιπο ελάχιστο διάστημα του 2014.

Η πουτάνα η αλήθεια, πάντα θριαμβεύει στο τέλος, έτσι δε λένε;

Και μην ξεχνάτε, δεν υπάρχουν κακές λέξεις, υπάρχουν μόνο κακές σκέψεις και κακές πράξεις.

Prefadoros