Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ακύρωση και επανάληψη του διαγωνισμού του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ»

Μια ακόμη ψυχρολουσία και καθυστέρηση περιμένει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δρεπάνου, στο θέμα της αποχέτευσης που μόλις πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος εξήγγειλε ότι ξεκινά, μετά τη δημοπράτηση που έγινε στις 4 Μαρτίου.

Τρεις μέρες μετά, στις 7 Μαρτίου, μια από τις συμμετέχουσες εταιρίες στο διαγωνισμό, καταγγέλλει ότι περιέχονται φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν συγκεκριμένη εταιρία και πρέπει ο διαγωνισμός να ακυρωθεί.

Συγκαλείται έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ στις 18 Μαρτίου και διαβάστε τι λέγεται:


"Το Δ.Σ. αφού δέχθηκε το κατεπείγον του θέματος ενημερώνεται από την Δ/ντρια κα. Αννα Μαντά ως κάτωθι:
«Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 8/2014 απόφαση του Δ.Σ. συστάθηκε η επιτροπή του διαγωνισμού του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ», προϋπολογισμού 4.120.500€ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.)
Την 4η Μαρτίου 2014 διεξάχθη ο διαγωνισμός σύμφωνα με τον οποίο η αρμόδια επιτροπή ανέδειξε μειοδότη .
Την 7η Μαρτίου 2014 σύμφωνα με το έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου η υπηρεσία ενημερώθηκε για την εξώδικη δήλωση της εταιρείας «Grundfos» κατά της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για την δημοπράτηση του ανωτέρω έργου υποστηρίζοντας ότι υπήρχε πρόβλημα στη δημοπράτηση του έργου λόγω μη σύννομων τεχνικών προδιαγραφών (μηχανολογικό εξοπλισμό) ανάληψής τους, οι οποίες εντοπίστηκαν από την καταγγέλλουσα εταιρεία έχουσα το έννομο συμφέρον.

Από την Τ.Υ. μάλλον εκ παραδρομής αλλά χωρίς πρόθεση, στα τεύχη δημοπράτησης αναφέρεται περιγραφή ως προς τον μηχανολογικό εξοπλισμό συγκεκριμένη και αυτό χρησιμοποιεί η εταιρεία «Grundfos» ως φωτογραφική περιγραφή."

Αποτέλεσμα, να ακυρωθεί ο διαγωνισμός από τη ΔΕΥΑΝ, δεχόμενη ότι υπάρχει πρόβλημα και είναι βάσιμη η κατηγορία, για να μην προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, με μικρότερη σχετικά καθυστέρηση.

Στην νέα επανάληψη του διαγωνισμού, στην απόφαση, δεν προσδιορίζεται το πότε αυτός θα γίνει, τουλάχιστον δυο φορές που τη διάβασα δεν το είδα.

Αυτό είναι το λιγότερο, το ουσιαστικό είναι ότι ο Δήμαρχος υποσχέθηκε μέχρι τις εκλογές θα δουν μπουλντόζες στο Δρέπανο για την αποχέτευση.

Θα προλάβει; Το σίγουρο είναι ότι και αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, αποδεικνύεται η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής και βέβαια της ΔΕΥΑΝ.

Δείτε την προχθεσινή απόφαση για την ακύρωση και επανάληψη του διαγωνισμού του έργου : «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ».

Οι φούριες της τελευταίας ώρας να παρουσιάσουμε έργο την προεκλογική περίοδο, οδηγούν σε λάθη, από πρόθεση ή όχι, ήδη μετράμε για το Λιμάνι, το αποχετευτικό του Δρεπάνου αλλά και τις παιδικές χαρές.

Οι περισσότεροι όμως αυτά δεν τα πληροφορούνται, φροντίζει να τα καλύπτει το επικοινωνιακό δίκτυο του Δημάρχου και οι παπαγάλοι.

Γι΄αυτό όσο και να συκοφαντούν, να πολεμούν τον Prefadoro, όλο και περισσότεροι τον εμπιστεύονται.

Prefadoros