Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η κρίσιμη βδομάδα της Αριστεράς στο Ναύπλιο. Ο χρόνος τελειώνει

Όπως και να λέγεται, όπως και να αυτοαποκαλείται, όπως και να αυτοπροσδιορίζεται η Αριστερά, Δημοκρατική, Ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική, Κεντροαριστερά, Προοδευτική, Αυτόνομη και Αυτοδιοικητική, ήρθε η ώρα να πάρει θέση, να τοποθετηθεί.

Με βάση τις ιδέες και τα πιστεύω της.

Η Αριστερά; Οι άνθρωποι που την υπο-στηρίζουν στα μέρη μας;

Έχω πολλές πολλές επιφυλάξεις, μάλλον καλύτερα σιγουριά.


Ένα μεγάλο μέρος, πολύ μεγάλο μπορώ να πω, ήδη έχει αποφασίσει όχι με όρους ιδεολογικούς και προοδευτικής προοπτικής αλλά από προσωπικό συμφέρον και ιδεοληψίες αγνώστου ταυτότητας.

Αν θέλουν να κάνουν κάποτε αυτοκριτική οι "προοδευτικοί" άνθρωποι του Ναυπλίου σε αυτό που υποτίθεται πρεσβεύουν, θα πρέπει να έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν, ότι κατά βάθος, όχι και τόσο βάθος και όχι όλοι, είναι βαθιά συντηρητικοί και αποτελούν με το πέρασμα του χρόνου, αυτοί οι ίδιοι, την αστική τάξη του Ναυπλίου.

Ξέρω, οι αγαπητοί κατά τα άλλα φίλοι, θα πουν για μια άλλη πόλη με άλλες προτεραιότητες και όλα τα όμορφα για τα οποία κανένας λογικός πολίτης δεν έχει αντίρρηση.

Όμως εδώ έχει δημιουργηθεί, υπάρχει και Κυβερνά μια συγκεκριμένη κατάσταση, γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο η διαχείριση του Δημοτικού χρήματος και υπάρχουν και τα πρόσωπα, ίσως το πιο σημαντικό στη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.

Υπάρχει μια σαφής αδυναμία, μια ανικανότητα να προωθηθούν θέματα απαραίτητα για να βγει ο Δήμος από το τέλμα, υπάρχει ένας άναρχος και αδιέξοδος προγραμματισμός και υπάρχει μια υποβάθμιση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας και μια απόλυτη δύναμη αόρατων αξιωματούχων.

Υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάθε συνεπής Αριστερός, χωρίς δεύτερη σκέψη θα προσπαθούσε να ανατρέψει, σε πρώτη φάση να απαλλαγεί από τη ζοφερή κατάσταση, ακόμα και αν ο ίδιος δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την εξουσία, για διάφορους λόγους.

Έχει αντίπαλο να αντιπαρατεθεί, την εξουσία που είναι ανεπαρκής, που σπαταλά τους πόρους, που αδυνατεί να προγραμματίσει το αύριο και κυβερνά με ότι πιο συντηρητικό και ακραίο υπάρχει, χωρίς ανθρώπινη και περιβαλοντική ευαισθησία, πέραν πρόσκαιρων και επιδερμικών παρεμβάσεων.

Δεν έχω το δικαίωμα να κάνω μάθημα σε κανέναν, αλλά όλοι ξέρουν ότι, πρώτο μέλημα κάθε συνεπή προοδευτικού και Αριστερού πολίτη είναι να αντιπαλέψει πολιτικές και πρόσωπα που ταυτίζονται με το μαύρο του αυταρχισμού.

Το πρόσωπο της σημερινής Δημοτικής εξουσίας όχι μόνο δεν προσπαθεί να κρυφτεί, αλλά δείχνει τα πιστεύω του και κυρίως την χωρίς αρχές επιδίωξη και με κάθε τρόπο και μέσα συνέχιση της εξουσίας.

Ας απαντήσει κάθε προοδευτικός και Αριστερός πολίτης, δεν γνωρίζει στο παρασκήνιο τι γίνεται; Δεν γνωρίζει για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται; Δεν έχουν γνώμη από την άρνηση συμπολιτών μας να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια;

Σταματάω, και πολλά είπα, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Μόνο που, ξέρετε αγαπητοί Σύντροφοι, το ταμείο θα είναι ανοιχτό για λίγο ακόμα, άντε μέχρι της Βαγγελίστρας, μετά...

...μετά, απλά κανένας δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.

Prefadoros