Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ποιος τελικά προσέβαλε τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη;

Το ακούσαμε και αυτό, τώρα που πέρασαν οι πρώτες εντυπώσεις, δεν φερθήκαμε καλά στον Υπουργό, όχι ο Δήμαρχος βέβαια, οι άλλοι, του κολλήσαμε με ανοιχτές τις κάμερες και μας έλεγε ο Υπουργός ιστορίες για λαθρομετανάστες.

Απέναντι βέβαια στο Άστρος, ο Υπουργός ξέχασε τους λαθρομετανάστες και είπε ότι αναβαθμίζεται ο Λιμενικός Σταθμός, όπως και του Λωνιδίου, τη στιγμή που υποβαθμίζεται του Τολού.

Να τα δούμε λίγο καλύτερα, φυσικά και δεν θα ασχοληθεί ο Prefadoros με την εμφάνιση του Υπουργού, αυτά είναι για τους άλλους, ούτε θα τον αποπροσανατολίσει από την ουσία.


Δεν ξέρουμε αν η επίσκεψη είχε επίσημο χαρακτήρα, αν είχε θα έπρεπε να έχουν κληθεί και άλλοι παράγοντες και φυσικά η αντιπολίτευση του Δήμου.

Ακόμα θα έπρεπε να γίνει κάποια σύσκεψη, ενημέρωση, να συζητηθούν τα θέματα που υπάρχουν και όχι αφού πρώτα έστησε ο Υπουργός αυτούς που πήγαν καλεσμένοι, μετά να κάνει δηλώσεις μόνος του με το Δήμαρχο, προφανώς για τις εντυπώσεις και μόνο.

Δεν πείθει κανέναν το ότι ήρθε να ενημερωθεί για την πορεία των ανύπαρκτων μέχρι στιγμής έργων, γι΄αυτό και η ενόχληση που φάνηκε για τις παρεμβάσεις στη βόλτα με ανοιχτές τις κάμερες.

Εντύπωση έκανε η αυστηρή και απόλυτη απάντηση για το κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού του Τολού, που έθεσαν εκπρόσωποι της Τοπικής κοινότητας Τολού, ακόμα και στην παρέμβαση του Υπουργού συντοπίτη μας Γιάννη Ανδριανού να επανεξετασθεί το θέμα και τις εξηγήσεις που ζήτησε ο Χρήστος Γραμματικόπουλος.

Εντύπωση επίσης έκανε και το γεγονός ότι την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Δήμαρχος, ο Υπουργός χαριεντιζόταν με δύο γνωστούς του από πίσω, πράγμα που όπως φαίνεται και στην κάμερα εκνεύρισε και το Γιάννη Ανδριανό.



Αυτές οι συμπεριφορές, άκρως προσβλητικές για τους άλλους παριστάμενους αλλά και όλους εμάς τους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων, φυσικό ήταν να δημιουργήσουν ένταση και τα σκάγια πήραν και το Λιμενάρχη.

Περιττό να προσθέσω ότι και στο Άστρος και κυρίως στο Γύθειο που πήγε μετά, τα ίδια είπε και για τα εκεί Λιμάνια και τις προοπτικές ανάπτυξης, μόνο που εκεί εκτελούνται ήδη έργα και μάλιστα πολλαπλάσιων εκατομμυρίων από του Ναυπλίου.

Θα εστιάσω σε δυο θέματα που πέρασαν απαρατήρητα αλλά τα θεωρώ πολύ σημαντικά και προκαλούν απορία γιατί ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος δεν τα έθεσε στον Υπουργό.

Όπως όλοι γνωρίζουμε στις αρχές Μαΐου θα γίνει η έκθεση σκαφών στο Λιμάνι του Ναυπλίου και ήδη έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αν και με ισχνή πλειοψηφία 13 στους 33, να διαθέσει και το ποσό των 26.500 Ευρώ για την έκθεση.

Προσέξτε τι ακριβώς λέει ο Υπουργός για το θέμα και διαβάστε τη συνέχεια:



Μας λέει λοιπόν ο Υπουργός ότι η έκθεση είναι "υπό την αιγίδα του Υπουργείου", τι ακριβώς δηλαδή θα κάνει το Υπουργείο; Γιατί τα λεφτά και όλα τα άλλα τα βάζουν οι πολίτες του Ναυπλίου, για διαβάστε, εκτός από τα 26.500 Ευρώ μετρητά που θα πληρώσουμε στους διοργανωτές, ποιος θα επιβαρυνθεί με τα έξοδα και πόσο θα κοστίσουν τα παρακάτω που προβλέπονται να γίνουν;

"Χρωματισμός δεστρών, τοποθέτηση απαιτούμενων νέων δεστρών και αποξήλωση υφιστάμενων προστατευτικών κατασκευών.
Τοποθέτηση διαδρόμου / τάπητα στον προβλήτα κατά μήκος των θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών.
Διάθεση δύτη από το Λιμενικό Ταμείο κατά την είσοδο και έξοδο των σκαφών στο λιμάνι για διευθέτηση προβλημάτων αγκυροβολίας, πρόσδεσης κτλ
Παροχή ύδατος στα σκάφη.
Δυνατότητα τοποθέτησης μερικών περιπτέρων από τέντα για συγκεκριμένους εκθέτες.
Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα εκθεσιακά περίπτερα .
Διοργάνωση δεξίωσης κατά την έναρξη της Εκθεσης για 150-200 άτομα, με πιθανό χώρο διεξαγωγής της στο Παλαμήδι.
Διοργάνωση δεξίωσης κατά τη λήξη της Εκθεσης για 150-200 καθήμενα άτομα.
Μουσική εκδήλωση στο Μπούρτζι κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Παραχώρηση κτιρίου Βουλευτικού για την διεξαγωγή συνεδρίων κατά τη διάρκεια της έκθεσης."

Το Μνημόνιο συνεργασίας

Το δεύτερο θέμα, που θα έπρεπε να κάνει το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να αναγνωρίσει το δίκιο που είχαμε όσοι λέγαμε ότι δεν αντέδρασε στην απουσία από τους προορισμούς κρουαζιέρας του Ναυπλίου, είναι η δήλωση του Υπουργού στο Γύθειο.

Για διαβάστε τι ειπώθηκε εκεί:

"Ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να τροποποιηθεί το χωροταξικό του τουρισμού και να ενταχθεί όχι μόνο το λιμάνι του Γυθείου στους προορισμούς κρουαζιέρας, αλλά και η Μονεμβάσια, και μάλιστα σε άμεσο χρονικό διάστημα."

Πιστεύω ότι ο κ. Κωστούρος θα καταλάβει τη λάθος προσέγγιση στο θέμα και θα κάνει ότι πρέπει ώστε να περιληφθεί και το Ναύπλιο στους προορισμούς κρουαζιέρας.

Οι αιρετοί, Υπουργοί, Δήμαρχοι και λοιποί, παρέρχονται και μαζί τους οι υποσχέσεις, τα λόγια ξεχνιούνται.

Το ρεπορτάζ από το Γύθειο και οι δηλώσεις:

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ένα από τα σημαντικότερα λιμενικά έργα της χώρας στο Γύθειο»

Τα ίδια που είπε στο Ναύπλιο και το Άστρος με άλλα λόγια.


Συμπέρασμα, αν κάποιος προσεβλήθη από το πέρασμα του κ. Υπουργού από το Ναύπλιο, αυτός δεν πρέπει να είναι ο ίδιος, μάλλον οι Ναυπλιώτες πρέπει να είναι.

Από αυτή την πόλη περνούν κάθε χρόνο και διαχρονικά χιλιάδες, Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Αρχηγοί κρατών, Οργανισμών, Βασιλιάδες και Στρατηγοί, άνθρωποι του Πνεύματος και μεγάλοι Καλλιτέχνες, διασημότητες που κάτι έχουν προσφέρει στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

Prefadoros