Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση τον Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κ. Κώστα Χελιώτη

Κατανοητή η προσπάθεια του κ. Χελιώτη να καλύψει το Δήμαρχο και να αναλάβει αυτός την ευθύνη για την μη εκτέλεση των προγραμμάτων "Άθληση για Όλους" τα δύο προηγούμενα χρόνια, χωρίς να απαντάται βέβαια το ερώτημα, αμέλεια ή σκοπιμότητα.

Η μικρή σύγχυση που παρατηρήθηκε από την διαφορετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Πολύδωρου Δάκογλου και την άλλη που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω facebook και αυτή κατανοητή, συμβαίνουν αυτά πάνω στον πανικό.

Όμως κ. Χελιώτη, επειδή Ελληνικά γνωρίζουμε και προφανώς δεν είναι κορόιδα 125 Δήμοι της χώρας και οι άλλοι τρεις της Αργολίδας, που εκτελούν το πρόγραμμα, μην προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο μαύρο.


Είναι άκομψο να μας θεωρείτε όλους μειωμένης αντίληψης, και μόνο το ότι ζητάτε την ένταξη στο νέο πρόγραμμα, ενισχύει το ερώτημα που από την αρχή θέσαμε, γιατί δεν συμμετείχαμε στα προηγούμενα;

Επειδή δεν έχω πρόθεση να το συνεχίσω, άλλωστε σας πείσαμε να ζητήσετε συμμετοχή για το 2014-2015 πλέον, που ήταν το ζητούμενο για μας, θα μου επιτρέψετε μία μόνο παρατήρηση.

Μιλάτε για συνδρομές όσων αθλούνται που θα καλείψουν τα έξοδα και ότι αφού έχουν πληρωθεί οι συνδρομές, ενδεχομένως θα δοθεί η επιδότηση.

Φυσικά και δεν είναι ακριβώς έτσι και το ξέρετε, εκτός αν αμφισβητείτε την Απόφαση "Έγκριση Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους" ΦΕΚ 2527/Β/08-10-2013, του συντοπίτη μας Υπουργού και Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, που χαρακτηριστικά αναφέρει στο:

"Άρθρο 6
Χρηματοδότηση Π.Α.γ.Ο.
Α. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Π.Α.γ.Ο.
6.1 Διαδικασία τύπου 1
Η χρηματοδότηση των Π.Α.γ.Ο. από την Γ.Γ.Α για τις επιλέξιμες δαπάνες προσδιορίζεται σε ποσοστά από 50% έως 100% ανάλογα με το ύψος των πιστώσεων στους σχετικούς Κ.Α.Ε. (Κωδικούς Αριθμούς Εσόδων/Εξόδων) της, για κάθε έτος και θα αποτυπώνεται στο σχετικό Εγκριτικό Σημείωμα κάθε περιόδου.
6.2 Διαδικασία Τύπου 2
Η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά στη μισθοδοσία των προσλαμβανομένων από την Γ.Γ.Α. Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, για την υλοποίηση του οικείου προγράμματος.
6.3 Διαδικασία Τύπου 3
Στην περίπτωση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, το ποσό χρηματοδότησης καθορίζεται σε αυτήν. Στην περίπτωση αίτησης-πρότασης από το φορέα και έγκρισης από την Γ.Γ.Α., η χρηματοδότηση γίνεται με τα προβλεπόμενα ποσοστά της διαδικασίας τύπου 1, με δυνατότητα στην απόφαση έγκρισης να ανέλθουν αυτά, για όλες τις περιπτώσεις, στο 100% της χρηματοδότησης.
6.4 Διαδικασία Τύπου 4
Η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α. γίνεται με βάση την έγκριση ποσού επί του προϋπολογισμού που υποβάλλει ο φορέας υλοποίησης."

Επομένως γίνεται σαφές ότι ένας καλός φάκελος μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέχρι και 100% αλλά και αν υπάρξει επιβάρυνση, αυτή θα είναι ελάχιστη.

Δημοσιεύω και την ανακοίνωση του ΔΟΠΠΑΤ, αν και δεν έχω υποχρέωση αφού δεν έφτασε σε μένα, ίσως κάποτε καταλάβετε κ. Πρόεδρε του ΔΟΠΠΑΤ, εσείς και κυρίως ο Δήμαρχος, ότι η αλαζονεία και η περιφρονητική συμπεριφορά προς τους πολίτες, δεν ωφελεί ούτε την Δημοτική Αρχή ούτε τα πρόσωπα που την εκφράζουν προσωρινά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΠΠΑΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχετικά με την συμμετοχή του ΔΟΠΠΑΤ στο Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» και προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι έχει προβλεφθεί η συμμετοχή για το έτος 2014 και η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών λήγει στις 18.3.2014. Μάλιστα για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού έχει προγραμματιστεί η λήψη απόφασης επί των σχετικών προσλήψεων.
Πέραν αυτών, ο ΔΟΠΠΑΤ έχει προβλέψει και εγγράψει ήδη πίστωση στον αντίστοιχο κωδικό του το ποσό των 20.000 € για την υλοποίηση του προγράμματος. Βεβαίως δεν πρόκειται για χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αλλά για πρόγραμμα του οποίου τα έξοδα λειτουργίας πρέπει να καλυφθούν καθ’ ολοκληρίαν από τις συνδρομές των συμμετεχόντων δημοτών και τότε και μόνο ενδεχομένως θα λάβει την επιδότηση ο φορέας υλοποίησης. Δυστυχώς οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με την πληρωμή αντιτίμου, προϋπόθεση που πρέπει να μας κάνει όλους πολύ προσεκτικούς στην υλοποίηση του προγράμματος. Σύμφωνα μάλιστα με την διατύπωση της σχετικής απόφασης: το σύνολο της δαπάνης θα καλύπτεται από έσοδα από την καταβολή αντιτίμου από τους ωφελούμενους.
Προς αποφυγή εντυπώσεων και παρανοήσεων δηλώνουμε ότι πρόθεση του ΔΟΠΠΑΤ είναι να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχετικό πρόγραμμα, όπως και κάθε πρόγραμμα το οποίο προάγει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών, με αίσθημα ευθύνης. Ο ΔΟΠΠΑΤ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αλλά πάντα υπό το πρίσμα της όσο το δυνατόν μικρότερης επιβάρυνσης των δημοτών.

Ναύπλιο 7.3.2014
Για τον ΔΟΠΠΑΤ
Ο Πρόεδρος
Κώστας Χελιώτης

Κάντε και ένα googlάρισμα στο "Άθληση για Όλους" για να δείτε άλλοι Δήμοι τι κάνουν για τους Δημότες τους και χωρίς Δήμαρχο Γυμναστή, καλοπροαίρετα το λέω, μην με βρίζει πάλι.

Prefadoros