Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ερωτηματικά, παρασκήνιο, Βαρβιτσιώτης, Κωστούρος, Τολό, Άστρος, Λεωνίδιο

(Παρακαλώ όσο θα διαβάζετε, δώστε προσοχή στις φωτογραφίες, πατώντας επάνω υπάρχει μεγέθυνση.)

Κοροϊδία; Εντάξει, να μην προσβάλουμε τον Υπουργό, δεν φταίει αυτός στο κάτω κάτω αν ο Δήμαρχος καθόταν και τον άκουγε χωρίς να αντιδρά.

Η Μακαρίτισσα η Γιαγιά Ειρήνη, μου, έλεγε, "όποιος ψάχνει βρίσκει, παιδάκι μου".

Μου έμεινε το κουσούρι, ρε που να πήγε ο Υπουργός μετά από τ΄Ανάπλι;


Να τα πάρουμε από την αρχή, μια μυστική; Επίσημη; Ανεπίσημη; Πάντως με ερωτηματικά, κάθοδος Υπουργού, γιατί δεν κλήθηκαν οι Αρχές του Δήμου, δημιούργησε το πρώτο παρατράγουδο.

Δεύτερο, η καθόλου κομψή περιφρόνηση όσων τελοσπάντων συγκεντρώθηκαν, καλεσμένοι και ακάλεστοι, από τον Υπουργό, που προτίμησε την ώρα που τον περίμεναν να πίνει το καφεδάκι του σε παρακείμενο καφέ...

Τρίτο, για ποιο λόγο ακριβώς ήρθε; Εκτός από τις αγκαλιές με το Δήμαρχο; Για να μας πει και αυτός για πολλοστή φορά ότι το Λιμάνι θα αναβαθμιστεί και όλα αυτά που βαρεθήκαμε να ακούμε κοντά δύο χρόνια τώρα;

(Φοβερό το σκηνικό στο ΠΙ, αγναντεύοντας τη θάλασσα να κάνεις δηλώσεις, πλάνο βγαλμένο από σουρεαλιστικό φιλμ.)

Όταν ο ακάλεστος Γραμματικόπουλος επισημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο, ούτε το ΠΙ που εδώ και ένα χρόνο είναι κλειστό, ότι η Μαρίνα αγνοείται, θέτει δε το θέμα του κλεισίματος του Λιμενικού Σταθμού στο Τολό, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Έρχονται και οι Τολιανοί οπότε πλέον ο Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναγκάζεται να δικαιολογήσει την απόφαση με το εθνικό συμφέρον και τις προτεραιότητες ενάντια στη λαθρομετανάστευση.

Όταν ο Γραμματικόπουλος τον διακόπτει και τον ρωτά περίπου αν η εθνική ακεραιότητα εξαρτάται από τον Λιμενικό Σταθμό του Τολού, αντιμετωπίζει την μήνη του Υπουργού που του ανταπαντά ότι του κάνει αντιπολίτευση.

Το αντιπαρέρχομαι, μην πω και καμιά κουβέντα παραπάνω, για να πάω στο ζουμί.

Φεύγει λοιπόν ο Υπουργός από εδώ και που πάει αγαπητοί συμπολίτες;

Στο Άστρος, λιγότερο από μισή ώρα δρόμος αλλά Αρκαδία, you know.

Εκεί τον περιμένουν σε παράταξη όλοι οι επίσημοι της περιοχής, καταλάβατε γιατί και η εδώ επίσκεψη αποκλείεται να ήταν μυστική, απλά έπρεπε να αποκλειστούν κάποιοι ανεπιθύμητοι και κάποιοι να κερδίσουν τις εντυπώσεις, you know.

Λες και ο φίλος μας ο Μίλτος είναι βαλτός ρε παιδιά, τι λέει ο αθεόφοβος, κάνα δυο ώρες μετά από την απόφαση και τις δικαιολογίες για το Τολό, ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ από Λιμενικοί Σταθμοί σε Λιμενικά Τμήματα το Άστρος και το Λεωνίδιο.

Βρε Μίλτο, τι θα γίνουν τα σύνορα;

Ακάθεκτος ο Υπουργός, λέει και εκεί τα ίδια που είπε και εδώ, για το Λιμάνι, τις Μαρίνες και για τους σκαφάτους, με μια όμως βασική διαφορά.

Το φόντο εκεί δείχνει πραγματικά έργα που εκτελούνται, που είναι έργα τουλάχιστον διπλάσιου προϋπολογισμού από αυτά που πρόκειται να γίνουν στο Ναύπλιο.

Καταλάβατε συμπολίτες; Αν δεν καταλάβατε και τώρα σε λίγο θα σηκώσω τα χέρια ψηλά, θα παραιτηθώ.

Πόσο πιο φανερό να γίνει ότι ο Δήμος Ναυπλιέων έχασε μια τετραετία και υποβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς;

Είδατε πόσο εύκολα γκρεμίζονται τα επικοινωνιακά σενάρια; Στο τέλος, η αλήθεια πάντα νικά.

Τις δηλώσεις και όσα έγιναν στο Ναύπλιο τα είδατε, δείτε και όσα συνέβησαν στο κοντινό μας, Άστρος:

Prefadoros





http://astrosnews.gr/?p=85245