Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μια μάχη για το Ναύπλιο 2021 που δεν θα δοθεί

Δεν περίμενα φυσικά ο Δήμαρχος ή και κάποιος άλλος από τους Δημοτικούς Συμβούλους, να αναφερθεί στον Prefadoro, ένα συμπολίτη, σαν αυτόν που πρώτος κατέθεσε την πρόταση το Ναύπλιο να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, άλλωστε όπως από την αρχή δήλωσα δεν διεκδικώ τίποτα, σημασία έχει να προχωρήσει η πρόταση.

Πρέπει όμως να κάνω αναφορά στη σημερινή συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος έκανε επίδειξη αλαζονείας και συγχρόνως της ανασφάλειας που τον διακατέχει και της αδυναμίας να αναλάβει πρωτοβουλίες που αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος τους.

Έτσι, παρουσίασε την πρόταση ως δική του, με τον τρόπο που την εισηγήθηκε και με καμία αναφορά σε συμπολίτη ή έστω γενική επιθυμία συμπολιτών, μπουρδούκλωσε και τους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου, έτσι κουτουρού και αυθαίρετα, χωρίς να καταθέσει κάποιο πλάνο, κάποιο πρόγραμμα δράσης, κάποιες έστω πρωτοβουλίες που θα πρέπει να γίνουν πριν την τελική απόφαση και που αυτή θα στηριχτεί.

Έσπευσε δε αμέσως, πριν καλά καλά ψηφίσουν όλοι οι Σύμβουλοι να ανακοινώσει, μέσω των γνωστών παπαγάλων (μην τσαντίζεστε παιδιά), την απόφαση για διεκδίκηση της υποψηφιότητας.

Από κοντά και οι άλλοι Αρχηγοί της Αντιπολίτευσης, χωρίς φαντασία και νεύρο, κυρίως χωρίς αποφασιστικότητα, αναλώθηκαν σε θεωρίες περί ευρύτερης συμμετοχής και άλλων περιοχών της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.

Ο Prefadoros ένα έχει να πει, όταν οι Αρχηγοί έχουν υποτιμημένο τόσο τον τόπο στον οποίο θέλουν να κυβερνούν, αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να δει Θεού πρόσωπο, θα βιώνει και θα σέρνεται στη μιζέρια του(ς).

Κανένας Δήμαρχος Σμυρνιώτης στην Τρίπολη, κανένας Δήμαρχος Νίκας στην Καλαμάτα δεν κάτσανε να "ψειρίσουνε τον κώλο της μαϊμούς", πήραν την απόφαση και με πολύ λιγότερα όπλα και εφόδια από το Ναύπλιο, βγήκαν μπροστά γιατί ξέρουν ότι μια τέτοια ευκαιρία είναι ίσως μοναδική για την ανάπτυξη της περιοχής τους.

Κλείσανε τ΄αυτιά τους στους συνήθεις αντιρρησίες που δεν τους αρέσει ότι δεν προτείνεται από αυτούς, όπως και εδώ, και προχωρούν.

Θα περιμένω να διαβάσω τα επίσημα πρακτικά και το πως θα έχει διαμορφωθεί η πρόταση που ψηφίστηκε, όμως όταν στην πρόταση εκφράζεται απλά η διάθεση για το θέμα, μετά και το "ξεμπρόστιασμα" του Prefadorou, αυτό δεν το αρνούμαι, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση ή ας πούμε η διενέργεια κάποιας ημερίδας ή συνεδρίου, με συμμετοχή ανθρώπων ειδικών και αυτών που γνωρίζουν το αντικείμενο, τότε γράψτε το θέμα στις καλένδες.

Κάτι σαν την επιτροπή δηλαδή για την Καραθώνα, θυμάστε, να μην ξεπουληθεί και άλλες ιστορίες.

Ας σταματήσω γιατί θα παρεκτραπώ, μακάρι να κάνω λάθος.

Πάντως δεν τελειώσαμε, ο Prefadoros δεν καπελώνεται εύκολα, ούτε φυσικά και η πρόταση.

Το Ναύπλιο 2021 είναι εδώ.

Prefadoros

Υ.Γ. Για όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν τον Prefadoro, όταν λέει ότι φοβούνται, ότι τους τρομάζει το μέγεθος του εγχειρήματος, επειδή ίσως οι ίδιοι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν.


Αν μας πουν ότι το κάνουν για να εμπλουτίσουν το φάκελο και για να έχουν περισσότερες πιθανότητες αποδοχής, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν.