Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου "καπελώνει" το Δήμο Ναυπλιέων, ο Δήμαρχος θεατής

Στα τρία χρόνια του Καλλικράτη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην Αργολίδα.

Δυο τρία έργα, κυρίως οδοποιίας, όπως του Λυγουριού και ο περιφερειακός του Άργους που πάνε μπρος-πίσω και δε λένε να τελειώσουν, ενώ τα δύο μεγάλα και πολύ σημαντικά, ο Ανάβαλος και τα σκουπίδια απελπιστικά εγκαταλελειμμένα.

Ξέρω, για τα σκουπίδια θα μου πούνε για το διαγωνισμό που θα γίνει, αλλά κουβέντα για τα Δίδυμα, τις φωτιές και το συνολικό μπάχαλο που η ευθύνη πέφτει στους Δήμους, για τον Ανάβαλο τι να πούμε, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας ρωτά και ξαναρωτά, απάντηση δεν παίρνει και ο κάμπος ξεραίνεται.

Ενώ λοιπόν τρία χρόνια τώρα η Περιφέρεια απουσιάζει από την Αργολίδα, τη στιγμή που προωθεί υποδομές, δρόμους, λιμάνια και τουρισμό πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, στον άξονα κυρίως Τρίπολη-Καλαμάτα, εμφανίστηκε εδώ και κάνα δυο μήνες με εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ σε Ναύπλιο και Άργος.

Δηλαδή ως ενδιάμεσος διαχειριστής του προγράμματος, έβαλε μια υπογραφή, τίποτα άλλο δεν έκανε, σε έργα όπως το Λιμάνι του Ναυπλίου, η αποχέτευση του Δρεπάνου που είχε απενταχθεί και σχολεία στο Άργος και βγήκε μάλιστα να μας πει, ότι καθιστούμε το Ναύπλιο κέντρο κρουαζιέρας της Μεσογείου και άλλα τέτοια θριαμβευτικά.

Από κει και πέρα εμφανίζεται ως συμμέτοχος στη Μαρίνα του Ναυπλίου και διαχειριστής στις εργασίες στο Μπούρτζι.

Από δω τα έφερε από δω τα πήγε, ο Τατούλης την κρίσιμη στιγμή πρωταγωνιστής.

Θα μου πεις άμα ο δικός σου Δήμαρχος ασχολείται με την "Επόμενη μέρα", κορόιδο είναι ο Τατούλης να χάσει την ευκαιρία;

Έτσι, αντί η Μαρίνα να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, επιλέχτηκε λέει η διαδικασία με ΣΔΙΤ, άμα δείτε εσείς ενδιαφερόμενο και Μαρίνα ο Prefadoros θα σταματήσει να γράφει.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος που συμμετείχε στη σύσκεψη, εκτός από την ανακοίνωση ότι παραβρέθηκαν επτά Υπουργοί, είπε κάτι άλλο στη σύσκεψη, διεκδίκησε τίποτα ή έμεινε εκστασιασμένος από το περιβάλλον και την επιτυχία του ΣΔΙΤ;

Αμ το άλλο; Το σύμβολο της πόλης, το Μπούρτζι, ανατέθηκε στην Περιφέρεια, δηλαδή στην Τρίπολη.

Μην σας τρομάζει η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα, φαντάζεστε ότι η Κόρινθος, η Σπάρτη ή η Καλαμάτα θα εκχωρούσαν δικαιώματα σε άλλους επειδή έχουν κοινές γεωγραφικές και λειτουργικές διοικητικές αρχές ή κάποια κοινά συμφέροντα;

Το Μπούρτζι ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και η διαχείριση στο Δήμο Ναυπλιέων, αυτή είναι η μόνη παραδεκτή θέση, αυτή θα έπρεπε να είναι η θέση του Δημάρχου που δεν την είδαμε πουθενά.

Αυτά μέχρι τώρα πέρασαν στα μουγκά, ποιος άλλωστε να αντιδράσει, ποιος να διαμαρτυρηθεί;

Το ρίξαμε στη βολική, για την ανικανότητα, ας γίνει το έργο και εμείς θα το καρπωθούμε.

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, ισχύει το αξίωμα, κάποιος ή κάτι καλύπτει το κενό που δημιουργείται, έτσι λοιπόν και ο Περιφερειάρχης μας, ο πανέξυπνος Πέτρος, βλέποντας την ανικανότητα και τη διστακτικότητα του Δημάρχου μας, μετέτρεψε και την πρόταση για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 του Ναυπλίου ή και των όμορων Δήμων, σε παμπελοποννησιακή αποφεύγοντας και το σκόπελο διαμάχης των πόλεων Τρίπολης, Καλαμάτας και Ναυπλίου.

Δυστυχώς και στα τέσσερα σημαντικά έργα που έτυχαν στη Δημαρχία Κωστούρου, με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και δύο Υπουργών Βουλευτών Αργολίδας, απεδείχθη ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος τους, ο ρόλος του ήταν ρόλος κομπάρσου αντί πρωταγωνιστή, τελικά παρέδωσε τις πρωτοβουλίες σε άλλους, αφήνοντας το Δήμο Ναυπλιέων απλό παρατηρητή αυτών που γίνονται στο όνομά του.

Τόσες ευκαιρίες κανείς Δήμαρχος μέχρι τώρα δεν είχε, δυστυχώς...

Prefadoros