Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Prefadoros φταίει και για το μπάχαλο στον 41ο Παλαμήδειο δρόμο

Από μια άποψη κουτί του ήρθε του Δήμαρχου Δημήτρη Κωστούρου το "λάθος" στον Παλαμήδειο δρόμο, μετατοπίστηκε το ενδιαφέρον από το Μπούρτζι και το Πρωτοδικείο και έπεσε στην κ. Τσιτουρίδου.

Θέλει και η προπαγάνδα την τέχνη της, σε αυτή ο Δήμαρχος παίρνει άριστα, στα άλλα όμως;

Έτσι λοιπόν, μετά από δυο μέρες, "θυμήθηκε" η κ. Τσιτουρίδου να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να αθωώσει Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο, συγχρόνως δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τα blogs που πρόβαλαν το θέμα.

Ειλικρινά δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο, όμως επειδή προκαλούν με το γνωστό τρόπο, χωρίς να αλλάζουν ρεπερτόριο, θα κάνω ακόμη μια αναφορά στο θέμα.

Για ένα λόγο ακόμη, όταν είσαι Δήμαρχος πρέπει να έχεις τη γενναιότητα να αναλαμβάνεις και να καλύπτεις ακόμα και ευθύνες που δεν σου αναλογούν άμεσα, είναι όμως συνεργατών και συνδιοργανωτών για τους οποίους φέρεις ακέραιη την ευθύνη της συνεργασίας και της επιλογής.

Εξηγούμαι, έστω από λάθος υπολογισμό και επιπολαιότητα κάποιων που έχουν αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, βλέπεις ότι υπάρχει στην ουσία η κ. Τσιτουρίδου της ΓΕΑ και ο Κώστας Σπηλιώτης του ΣΕΓΑΣ, απελπιστικά μόνοι τους, να φέρουν σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο με εκατοντάδες παιδιά, ας λέει η κ. Τσιτουρίδου εκ των υστέρων και για να καλύψει ευθύνες ότι ήταν κάτι απλό, τι κάνεις κ. Δήμαρχε;

Τι έκανες πριν κ. Δήμαρχε; Είσαι οργανωτής, συνδιοργανωτής αν θέλεις, είπες εσύ ή ο ΔΟΠΠΑΤ σε κάποιον Αντιδήμαρχο ή σε κάποιον άνθρωπο του Δήμου ή του ΔΟΠΠΑΤ να έχει το νου του, να είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης;

Πέντε Αντιδημάρχους έχουμε που πληρώνουμε, Πρόεδρο, Συμβούλους και υπαλλήλους του ΔΟΠΠΑΤ, κανένας δεν μπορούσε να είναι εκεί; Καταλάβατε κ. Δήμαρχε που βρίσκεται η αμέλεια που έμεινε απλή γιατί είχαμε την τύχη να μην συμβεί ατύχημα και γιατί δημιουργήθηκε "ουρά" αυτοκινήτων στην Άργους με αποτέλεσμα οι ταχύτητες να είναι ελάχιστες.

Την πέσανε λοιπόν στον Prefadoro από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπερδέψουν το κομμάτι της προβολής, βάλτε και την ενθρόνιση του Επισκόπου, το θέμα να περάσει χωρίς απώλειες.

Επειδή όλοι οι αναγνώστες του Prefadorou το γνωρίζουν, είμαι ξεροκέφαλος, θα επιμείνω, τι έγινε με το Μπούρτζι κ. Κωστούρο; Δέχεστε την απόφαση περί ανάθεσης της διαχείρισης στην Περιφέρεια; Αντιδράσατε και πως; Τι λέτε και κυρίως τι θα κάνετε ώστε το Διοικητικό Πρωτοδικείο να παραμείνει στο Ναύπλιο;

Άκουσα γύρω γύρω από τους παπαγάλους, "σιγά μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς των Δικαστών", άμα θέλουν ας μείνουν, αλλιώς ας πάνε όπου θέλουν.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι έχουν βάσει και στηρίζονται σε λογικές που εκπορεύονται από το Δημαρχείο, θα είναι τραγικό η όποια αδυναμία ή ανικανότητα να μετατρέπεται σε φτηνό "τσαμπουκά" που συνήθως καταλήγει σε ουσιώδη απώλεια.

Ας μην επεκταθώ, υπάρχουν ακόμη προσπάθειες, για το Πρωτοδικείο.

Για το Μπούρτζι, οι καλές προθέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου ως πότε θα υπάρχουν; Μετά; Ποιος θα αποφασίζει, πως και γιατί;

Ο Γιάννης Ανδριανός έκανε αυτό που μπορούσε και έπρεπε, ενέταξε τη μελέτη που είχε εγκριθεί από το ΚΑΣ από το 2011 στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση κοντά στα 3.000.000 Ευρώ, ο Τατούλης "άρπαξε" τη διαχείριση με τον Δήμαρχο του Δήμου Ναυπλιέων να αρκείται σε ευχολόγια.

Ξεφύγαμε, δεν φτάνει το να θέλεις, πρέπει και να μπορείς, όχι για τον εαυτό σου που μπορεί να φτάνουν και να περισσεύουν τα προσόντα και οι δυνατότητές σου, μιλάμε για ένα Δήμο και το Ναύπλιο, που χρειάζονται πολύ περισσότερα.

Δεν είναι θέμα εγωισμού, είναι για να πάμε ένα βήμα ψηλότερα, να κάνουμε την προσπάθεια να βγούμε από το τέλμα.

Για την πικρή τετραετία θα τα πούμε μάλλον αύριο.

Prefadoros