Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

"Δεν κρύβουμε τίποτα, ούτε κρυβόμαστε από τίποτα", Δημήτρης Κωστούρος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Δείτε και ακούστε το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο να αναπτύσσει, τι ακριβώς δεν κατάλαβα, την θεωρία περί του ότι συζητά τα πάντα αλλά τα σκουπίδια είναι πάντα στην Καραθώνα και ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα.



Είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται; Ας το πιάσουμε από την αρχή και ίσως κάποια στιγμή ο Δήμαρχος αναγκαστεί να απαντήσει άλλωστε το λέει ο ίδιος, "Δεν κρύβουμε τίποτα, ούτε κρυβόμαστε από τίποτα".

Θυμάστε τις φωτιές στο σκουπιδότοπο στην Καραθώνα στις 24 και 25 Ιουλίου 2013, μέσα στη σεζόν που χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονταν στην περιοχή.

Θυμηθείτε παρακαλώ τι έγραψε τότε ο Prefadoros και τα ερωτήματα που έθετε, για τα οποία φυσικά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Δήμαρχε του Δήμου Ναυπλιέων, οφείλετε να απαντήσετε για τη χωματερή της Καραθώνας

Στα αποκαΐδια των σκουπιδιών της Καραθώνας η συγνώμη του Δημάρχου

Την εποχή εκείνη υπήρχε κάποιος εργολάβος που σκέπαζε τα σκουπίδια με χώμα, είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να μην πάρουν από μόνα τους φωτιά, ο οποίος επειδή δεν πληρωνόταν και δεν είχε καμία σύμβαση, κάποια στιγμή αποχώρησε και ο σκουπιδότοπος έμεινε στην τύχη του.

Υπήρξαν καταγγελίες, και στον Prefadoro, από εργαζόμενους στα σκουπίδια, ότι είναι επικίνδυνη η κατάσταση και ήταν θέμα χρόνου τα σκουπίδια να αυτοαναφλεγούν.

Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής εγκληματική, προσπάθησε εκ των υστέρων να υποδείξει ότι συμφέροντα έβαλαν τις φωτιές.

Ενώ αυτά συμβαίνουν στις 24-25 Ιουλίου, όπου δεν υπάρχει εργολάβος να ρίχνει χώμα και να τα θάβει, που καταντήσαμε, να παρακαλάμε κάποιον να θάβει την ηλιθιότητα μας, μέχρι σήμερα δυόμισι μήνες μετά, σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα, δεν ξέρουμε αν υπάρχει εγκατεστημένος εργολάβος.

Ενώ στις 19 Αυγούστου 2013 δίνεται με διαγωνισμό, αυτόν που είχε καθυστερήσει, η διαχείριση του ΧΑΔΑ, μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί η σύμβαση με το μειοδότη.

Παραθέτω τα στοιχεία για όποιον έχει το κουράγιο και τη διάθεση:

Έγκριση διαγωνισμού για ΧΑΔΑ 174.000 Ευρώ

Ημερομηνία Απόφασης 27/05/2013

Ημερομηνία Ανάρτησης 25/07/2013

Έγκριση πρακτικού διενέργειας δημοπρασίας της εργασίας «Διαχείριση και ταφή απορριμμάτων Δήμου Ναυπλιέων»

Ημερομηνία Απόφασης 19/08/2013

Ημερομηνία Ανάρτησης 21/08/2013

Για όποιον προσέξει τις ημερομηνίες είναι εύκολο να δει τον πανικό του Δημάρχου μετά τις φωτιές, ακόμα παραμένει μυστήριο η προκήρυξη και νέου διαγωνισμού για τα σκουπίδια της Καραθώνας, ενώ εκκρεμεί ο μεγάλος διαγωνισμός των 174.000 Ευρώ, για εργολαβία άλλων 50.000 Ευρώ.

Ο διαγωνισμός αυτός κηρύσσεται άγονος αφού κανείς εργολάβος δεν κάνει προσφορά.

Μετά από όλα αυτά μπορεί η επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά, αδυνατώντας να δώσει λογική εξήγηση, ο Prefadoros ξαναρωτά, ποιος και με ποια συμφωνία και σύμβαση διαχειρίζεται τη χωματερή, πως και από που πληρώνεται;

Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα είναι της πλάκας, να τους ενημερώσω, είναι πάρα πολύ σοβαρό και υπάρχουν ευθύνες που αναζητούνται.

Prefadoros

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΩΝ ΔΙΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.Δ.Α. ΝΑΥΠΛΙΟΥ»

Ημερομηνία Απόφασης 31/07/2013

Ημερομηνία Ανάρτησης 05/08/2013

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.Δ.Α. ΝΑΥΠΛΙΟΥ.» προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ με το Φ.Π.Α. 23%. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με σφραγισμένες προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν
στο Δήμο Ναυπλιέων την 05/09/2013 και ώρα 10:00 ,στην αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού.

Ημερομηνία Απόφασης 26/08/2013

Ημερομηνία Ανάρτησης 29/08/2013

«Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής διεξαγωγής δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Χωματουργικές Εργασίες στο ΧΑΔΑ Ναυπλίου »... "και κηρύσσει αυτή άγονη διότι δεν προσήλθε κανείς για την κατάθεση προσφοράς".

Ημερομηνία Απόφασης 20/09/2013

Ημερομηνία Ανάρτησης 24/09/2013