Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ένα κακό Σαββατοκύριακο για το Ναύπλιο, η Δημοτική Αρχή αποκαλύπτεται

Ζητώ συγνώμη από τον νεοενθρονισθέντα Άξιο Επίσκοπο Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο αλλά το γεγονός που συνέβη στον 41ο Παλαμήδειο Δρόμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό, έχει πολλές παραμέτρους που ξεφεύγουν από τα όρια του απλού λάθους και γι΄αυτό ασχολείται ο Prefadoros.

Άλλωστε όλα τα ΜΜΕ κάλυψαν τις εκδηλώσεις και την ενθρόνιση και εμείς θα έχουμε το χρόνο και την ευκαιρία να κρίνουμε, τον Ιεράρχη μας πλέον, από το έργο του και όταν τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ήδη έχουν γραφεί πολλά και δημοσιευτεί φωτογραφίες και κυρίως video, ας είναι καλά τα blogs που κάποιοι δεν γουστάρουν, έχει δοθεί η δημοσιότητα και είναι καταγεγραμμένη η αντίδραση των γονιών και του κόσμου για όσα συνέβησαν στον 41ο Παλαμήδειο Δρόμο.

Η πιο βολική περίπτωση είναι να μιλήσουμε για ένα τυχαίο γεγονός ή ότι κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Θα μας πουν πιθανώς ότι θα καταλογιστούν ευθύνες και το θέμα θα μείνει εκεί και θα ξεχαστεί.

Όμως, εδώ υπάρχει βαριά και εγκληματική αμέλεια, στην καλύτερη περίπτωση και πλήρης αδιαφορία και ανευθυνότητα από πλευράς των υπευθύνων διοργανωτών.

Είναι εύκολο εκ των υστέρων να δικαιολογηθούν και να πουν "τέλος καλό, όλα καλά", είναι όμως έτσι;

"Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Γυμναστική Ένωση Αργολίδας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Πελοποννήσου διοργανώνουν τον 41ο Παλαμήδειο Δρόμο εντεταγμένο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Άλωση του Παλαμηδιού και την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου."

Αυτό διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων, εδώ.

Που σημαίνει ότι την ευθύνη για τη σωστή διοργάνωση και τον έλεγχο την έχει ο Δήμος και ο ΔΟΠΠΑΤ, όχι το Αθλητικό Σωματείο που οργανώνει το τεχνικό κομμάτι.

Ακόμα και αν γίνει κάποιο λάθος ή αμέλεια από το Σωματείο, ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση να προβλέψει και να ελέγξει το Σωματείο.

Το γράφω γιατί ήδη έγινε προσπάθεια ο Δήμος να αποποιηθεί κάθε ευθύνης με το αιτιολογικό ότι τα Σωματεία διοργανώνουν τέτοιους αγώνες.

Αφήνω τις αλληλοκατηγορίες που ακούστηκαν και είναι να βάζεις τα γέλια και έρχομαι στο θέμα που είναι μόνο για κλάματα.

Έχετε αναρωτηθεί, όλοι εσείς που προσπαθείτε να παραμερίσετε τις ευθύνες σας, όλοι εσείς που δεν κάνατε ότι έπρεπε, εσείς που θα πανηγυρίζατε δίνοντας τα μετάλλια απολαμβάνοντας τη δημοσιότητα και τα μπράβο των πολιτών, έστω και τώρα...

έχετε αναρωτηθεί τον κίνδυνο, δεκάδες παιδάκια να τρέχουν ανεξέλεγκτα σε δρόμο μέσα στην κίνηση οχημάτων;

Αν κάποιο χτύπαγε ή το χτύπαγε κάποιο αυτοκίνητο, φαντάζεστε τις συνέπειες;

Απορώ πως ο κ. Εισαγγελέας, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο, δεν παρενέβει, ίσως να το έκανε αν του πήγαιναν τον γονιό που απειλούσε ο Αστυνομικός με αυτόφωρο.

Φυσικά δεν είμαι Εισαγγελέας, ούτε μου έχει αναθέσει κανείς να παριστάνω τον κριτή, επισημάνσεις κάνω και τοποθετούμαι σε ένα γεγονός που δείχνει την κατάπτωση που έχουμε υποστεί και την ανικανότητα και ανεπάρκεια αυτών που ορίζουν τις τύχες μας στο Δήμο.

Πάντως "όλα τα λεφτά", που λέει ο συρμός, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος.

Με μια φοβερή παρέμβαση σε αυτά που συνέβαιναν και τις διαμαρτυρίες των γονιών, αφού αναγκάστηκε να αφήσει την πρώτη θέση στην παράταξη μπροστά από το άγαλμα του Σταϊκόπουλου, σκέψου να βλέπει τι θα λέει!, απευθύνθηκε στην πελαγωμένη κ. Ελβίρα Τσιτουρίδου με επιτακτικό ύφος

"εδώ, εδώ, εδώ, πρώτα να λυθεί το θέμα και μετά οι δηλώσεις".

Χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με τα παιδιά και τους γονείς επέστρεψε στη θέση του.

Βλέποντας τον αισθάνθηκα ντροπή, ότι και να μου πείτε από εδώ και πέρα γι΄αυτό το Δήμαρχο, ο Prefadoros θα έχει την εικόνα ενός ανθρώπου που το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην "τσαλακωθεί" η εικόνα του.

Στη σύντομη παρέμβασή του δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα αλλά μήπως ειπωθεί κάτι που θα είναι εις βάρος του Δήμου, στα ΜΜΕ και τους γονείς, κάτι που θα χαλάσει την ατμόσφαιρα.

Αντί με γενναιότητα να αναλάβει την ευθύνη, να δώσει εντολές και κατευθύνσεις στους υφισταμένους του και να συνεργαστεί με την Αστυνομία για να βρεθούν γρήγορα τα παιδιά και ασφαλή, ας ζήταγε και μια συγνώμη από τον Στάϊκο που είμαι σίγουρος ότι θα την έδινε με ευχαρίστηση, προτίμησε να φιμώσει την εκπρόσωπο του Σωματείου.

Είμαι περίεργος να ακούσω τις δικαιολογίες, ότι και να πουν δυο πράγματα δεν μπορούν να καλύψουν.

Ότι εξέθεσαν τα παιδιά σε σοβαρό κίνδυνο, ότι εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη φήμη του Ναυπλίου και ότι έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, το τρίτο.

Ελπίζω στην ενθρόνιση να άναψαν ένα κερί που δεν θρηνήσαμε κάποιο ατύχημα με τα παιδιά που έτρεχαν μέσα στα αυτοκίνητα μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες, πριν από τις Φυλακές.

Καλώς όρισες Σεβασμιότατε, είθε τα καλά που άκουσα και σας συνοδεύουν, να τα διαθέσετε στο ποίμνιο σας.

Prefadoros