Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Η τυφλή βία δεν έχει νικητές και ηττημένους, έχει μόνο θύματα

Νοιώθω απόψε το ίδιο σφίξιμο με τη βραδιά που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.

Άλλοι δυο νέοι νεκροί και ένας τρίτος να χαροπαλεύει, Χρυσαυγίτες αυτοί, Αντιφασίστας ο Φύσσας.

Όλοι είχαν μάνες, φίλους, αδέλφια, τη ζωή μπροστά τους, όνειρα, διαφορετικά, αλλά όνειρα και δικαίωμα να ζήσουν, να κάνουν τα λάθη τους, ποιος ξέρει αν άλλαζαν στην πορεία.

Δεν θα μείνω στην επιφάνεια, αντίποινα, παρακράτος, εκδίκηση, αντάρτικο πόλης και ότι άλλο θα ακούσουμε.

Σημασία έχει γιατί φτάσαμε εδώ και τι ακόμα μας περιμένει.

Δεν μας φτάνουν οι αυτοκτονίες από τα οικονομικά αδιέξοδα, αν αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε και μεταξύ μας τότε είμαστε όχι άξιοι της μοίρας μας αλλά ανάξιοι σαν ελεύθεροι πολίτες σε μια χώρα που έχει πληρώσει με αίμα την ανεξαρτησία της αλλά και τους διχασμούς της.

Πιστεύω και με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, κάποιοι να καταλάβουν ότι η βία προς όποιο συνάνθρωπο, δεν έχει χρώμα, κοινωνικό ή οικονομικό επίπεδο, δεν ξεχωρίζει καταγωγές και προελεύσεις, φύλο ή εθνικότητα.

Βία είναι και η βάναυση Μνημονιακή πολιτική που έφτασε σε αδιέξοδο εκατομμύρια Έλληνες και κάποιους τους οδηγεί σε επιλογές, που στην ουσία εξυπηρετούν αυτούς που μας την επέβαλαν.

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξήσει τις δομές του, αλλά να τις μειώσει» δήλωσε, μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, όπως θα θέλαμε».

Που να περάσει από το μυαλό του Αδώνιδος, πόσο μάλλον να το διεκδικήσει, ότι κάποτε πρέπει να πούμε "φτάνει πια" δεν αντέχουμε άλλο, να πει στους εντολοδόχους του ότι βάζει πάνω απ΄όλα την υγεία των πολιτών που τον εξέλεξαν για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους.

Δεν είναι η ώρα, είναι ώρα περισυλλογής, αλλά δεν μπορώ να ακούω, μπούχτισα, για τους καλούς δανειστές μας που μας έδωσαν τα χρήματά τους και μεις πρέπει να τους τα επιστρέψουμε.

Δεν υπάρχει πιο ηλίθιο επιχείρημα από αυτό, επειδή θέλει ανάλυση, να το πούμε σε άλλη ανάρτηση.

Ο Prefadoros προτείνει, να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, να καταδικάσει και τη νέα δολοφονική βία αλλά να προχωρήσει και σε ψήφισμα καταδίκης της αδιέξοδης Μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί στην απόγνωση και σε διχαστικές ανεξέλεγκτες καταστάσεις, το λαό και τη χώρα.

Ας τολμήσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι μας, κανένας συμπολίτης τους δεν θέλει βία, διχασμό, υποτέλεια και εξαθλίωση.

Το χρωστάμε, στα αποψινά και σε όλα τα θύματα που συνέθλιψε η πολιτική των Μνημονίων.

Prefadoros