Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η πλήρης αποδόμηση μιας Δημαρχίας, θα απαντήσει ο κ. Κωστούρος;

"Συμμορίες. Ομάδες ανθρώπων που το έχουν κάνει επάγγελμα και επειδή είναι πολλά χρόνια που ασχολούνται με τα Δημοτικά. Υπάρχει μια εμπλοκή τεράστια συμφερόντων που είναι πολύ δύσκολο αξιοκρατικά να την αντιμετωπίσεις."

"Πρέπει να εφαρμόσεις τα ίδια όπλα, τα ίδια όπλα όμως αν τα εφαρμόσει κάποιος που έχει μάθει να κινείται στη ζωή του αξιοκρατικά και δημοκρατικά, θα "πέσει" και δεν το δέχεται κανένας να "πέσει" και αυτός είναι ο λόγος που άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα τον τόπο τους απέχουν."

Απολαυστικός, αυθόρμητος, με τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση που διαθέτει ο Τάσος Σαλεσιώτης ισοπεδώνει την τελευταία Δημαρχία Αναγνωσταρά και Κωστούρου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Επισημαίνει τα κύρια σημεία της αποτυχημένης πολιτικής τους και κατακεραυνώνει την επαγγελματική ομάδα Συμβούλων που καθορίζει τις τύχες όλων, εμποδίζοντας συγχρόνως σοβαρούς και ικανούς συμπολίτες που θέλουν να προσφέρουν, σε απραξία, σε αποχή.

Χωρίς να προσβάλει, ως πρόσωπο, ευθέως το Δήμαρχο, του καταμαρτυρά ανικανότητα και έλλειψη του απαραίτητου δυναμισμού για να διεκδικήσει πράγματα για το Δήμο, μικρό ορίζοντα δημιουργίας και φυσικά την κύρια ευθύνη για τις συμμορίες και την εμπλοκή συμφερόντων.

Σταχυολογώ κάποιες από τις απαντήσεις.

"Ο Δήμος Ναυπλίου είναι σαράντα χρόνια πίσω σε σχέση με άλλους Δήμους."

"Δεν υπάρχει Δήμος, δεν υπάρχει Τεχνική Υπηρεσία..."

"Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών και Δημόσιων χώρων."

"Δεν έχουμε είσοδο και έξοδο στο Λιμάνι και κόμβο στους πέντε δρόμους και φτιάχνουμε τη Σιδηράς Μεραρχίας."

"Θα είμαι παρών και θα παρακολουθώ τις εργασίες στο Λιμάνι, με αφορμή την εμπειρία από την προηγούμενη εκβάθυνση."

"Γιατί η διαχείριση στο Μπούρτζι δόθηκε στην Περιφέρεια και όχι στο Δήμο; Ότι θέλει η Περιφέρεια θα κάνει, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων δεν θα έχει κανένα λόγο."

"Τη διαχείριση, τα έσοδα θα τα είχε ο Δήμος Ναυπλίου."

"Άρα γιατί να γλεντήσουμε; Να γελάμε ή να κλαίμε;"

"Υπάρχει ανικανότητα, δεν υπάρχει δυναμική πολιτική έκφραση."

"Είμαστε μάγκες μέχρι τα όρια του Δήμου και μάλιστα του παλιού Ναυπλίου, μόλις βγούμε απ΄ αυτό δεν ξέρουμε ούτε να κελαηδάμε."

Τι να προσθέσει ο Prefadoros; Τα λέει όλα ο παλιός συμμαθητής και στο ίδιο θρανίο μάλιστα, πολύ καλύτερα από αυτά που καθημερινά προσπαθώ να σας πω εγώ.

Το θέμα είναι αν ο Δήμαρχος θα απαντήσει, εδώ δεν πρόκειται για τον περιθωριακό Prefadoro, εδώ μιλάμε για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το τεράστιο ποσοστό ψήφων που πήρε στις εκλογές.

Ιδού η πρόκληση, την οποία αξίζει να ακούσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ:

Prefadoros

http://k007.kiwi6.com/hotlink/emmthr0dcm/21-11-13.mp3