Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αναγνωσταράς και Κωστούρος, έξι και κάτι μήνες πριν από τις εκλογές

Έξι και κάτι μήνες πριν από τις εκλογές του 2010 ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς απολάμβανε τις νυχτερινές του εξόδους, ανά τας κοινότητας της περιοχής μας, καταβροχθίζοντας κοψίδια συνοδεία εκλεκτών αλκοολούχων και καλής παρέας.

Γύρω του η μάχη είχε φουντώσει, Γραμματικόπουλος και Τσούρνος τον πολυβολούσαν, ο Μανιάτης έψαχνε να βρει υποψήφιο Δήμαρχο για το ΠΑΣΟΚ και η Άλλη Πρόταση είχε βγει στα κάγκελα με μπροστάρη το Γκιόλα.

Σιγά που θα καθότανε να σκάσει ο Τάκης, με το ζόρι έβγαινε σε κάνα κανάλι βαριεστημένος και συνήθως αξύριστος να πει δυο κουβέντες, θα μου πεις ήταν οκτώ χρόνια Δήμαρχος, ναι αλλά είχαν προστεθεί άλλοι τόσοι κάτοικοι ψηφοφόροι.

Από την αφασία του Τάκη πέσαμε τώρα στην υπερκινητικότητα, την υπερδραστηριότητα, στο τρέξιμο του Κωστούρου, πάλι έξι και κάτι μήνες πριν από τις εκλογές του 2014.

Δήμαρχος και αυτός, όμως πολύ ανασφαλής, προσπαθεί να πείσει, τον εαυτό του πρώτα, ότι είναι ικανός, ότι μπορεί, ότι πρέπει να τον εμπιστευτούμε, ότι είναι ακούραστος και τα προλαβαίνει όλα, ότι ελέγχει τα πάντα, ότι τα καταφέρνει στα μικρά και τα μεγάλα.

Δεν πρέπει να έμεινε εικόνα για εικόνα του Δήμου Ναυπλιέων που να μην τη φίλησε φέτος το καλοκαίρι, πανηγύρι για πανηγύρι, εκδήλωση για εκδήλωση, ομιλία, παρουσίαση, ότι έγινε στην πόλη πρώτος ο Δήμαρχος, στα κανάλια καθημερινά, στο διαδίκτυο, στα ποδήλατα, τα λουλουδάκια, τα δένδρα, τα σκουπίδια, δώστου το Λιμάνι, πάλι το Λιμάνι, ξανά το Λιμάνι, ακόμα μια φορά το Λιμάνι, η Μαρίνα, πάλι η Μαρίνα, ξανά η Μαρίνα, ακόμα μια φορά η Μαρίνα, η ύδρευση, η αποχέτευση, ο Κολοκοτρώνης, ο Καπιδίστριας, ακόμα και η Μανωλίδου, σε όλα μπροστά ο Δήμαρχος.

Από τη μια λες, δραστήριος ο Δήμαρχος, από την άλλη όμως; Μήπως η εικόνα ή με την εικόνα καλύπτεται η αδυναμία του ίδιου και της εξουσίας του;

Μέχρι στιγμής έχουμε πολλά λόγια και υποσχέσεις, πολλά που ΘΑ γίνουν και τα μόνα χειροπιαστά είναι τα δυο έργα στο Ναύπλιο που απλά ολοκληρώνονται τώρα.

Δεν μιλάμε βέβαια για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Δήμου που δεν έχουν σχέση με το ποιος είναι Δήμαρχος και που γίνονταν και θα γίνονται ανεξάρτητα απ΄αυτόν.

Φούρια λοιπόν παντού, να για τα Χριστούγεννα πέρυσι λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρχαν χρήματα και ανέλαβαν οι έμποροι ένα μέρος της διακόσμησης, φέτος από τον Οκτώβριο ο Δήμος καλεί για πρωτοβουλίες.

Το ωραίο είναι ότι ο Γραμματικόπουλος, θέλοντας και μη, ακολουθεί στους ίδιους ρυθμούς, νέος κι΄αυτός αντέχει, έχει και τη θέληση και πάει τρέχοντας, οι άλλοι που να τους προλάβουν.

Να σταματήσω εδώ προς το παρόν, με μια ας την πω, προσωπική διαπίστωση ερώτηση:

Μήπως ο ορυμαγδός παρουσίας και δραστηριότητας του Δημάρχου, αυτών που πρέπει να φαίνονται, γίνεται για να καλύπτονται αυτά που δεν πρέπει, δεν συμφέρει να φαίνονται;

Τα οποία δεν είναι φυσικά και κατ΄ανάγκην όλα ύποπτα.

Prefadoros