Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο Πρωθυπουργός που γελά ειρωνικά

Εντύπωση προκάλεσε σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας η εμφάνιση στη Βουλή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το στυλ και τα λεγόμενα του, το ύφος και την αργκό που χρησιμοποίησε.

Δεν περίμεναν ίσως ότι ο άνθρωπος που αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, αυτός που χειρίζεται τις τύχες τους και παίρνει αποφάσεις εξαθλίωσης για πολλούς, να γελά και να χειροκροτεί ειρωνικά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο βήμα της Βουλής, που "βρέθηκε" μετά από τόσους μήνες.

Δεν περίμεναν αυτή την εικόνα, αυτό το αρνητικό πρόσωπο, που δείχνει πως αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός τον θεσμικό ρόλο του καθενός στη Δημοκρατία, τις μειοψηφίες και τα δικαιώματα των πολιτών που αυτές εκφράζουν.

Τον είχαν συνηθίσει αλλιώς στα κομματικά ακροατήρια και στις ελεγχόμενες συνεντεύξεις, δεν ξεχνούν βέβαια τις μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις του, τις δικαιολογούν όμως χάριν του στόχου ζωής να γίνει Πρωθυπουργός, χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας κάθε φορά.

Υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που χάρηκαν γιατί κατατρόπωσε τάχα τον Πρόεδρο του δεκαπενταμελούς, τον άνεργο ψευτοεπαναστάτη, τον Αμερικανοκαθοδηγούμενο, τον άνθρωπο του λόμπι της Δραχμής, αυτόν που θα φέρει τις ορδές των συνιστωσών να πάρουν τα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Τι τραγωδία κι΄αυτή, το μόνο επιχείρημα που σου δίνει ο Τσίπρας για να τον κατατροπώσεις να είναι οι μαθητικές καταλήψεις από τον δεκαπεντάχρονο τότε Πρόεδρο του δεκαπενταμελούς.

Άσε τα άλλα, τα σοβαρά, δεν έχει δουλέψει ποτέ του.

Τουλάχιστον τέλειωσε και ένα Μετσόβιο ρε μάγκες, δεν μας λέτε που σπούδασαν οι Καραμανλής, Παπανδρέου Σαμαράς και που δούλεψαν, εκτός από τις πίτσες και τα χιόνια;

Αμ το άλλο; Πήγε και προσκύνησε το Σόιμπλε, έτρεχε στην επαναστατημένη Νότιο Αμερική και έδωσε διαπιστευτήρια στους Αμερικανούς στο Τέξας, υπονομεύει τις επενδύσεις και γι΄αυτό δεν έρχονται, υποστηρίζει τη Δραχμή για να εξυπηρετήσει συμφέροντα, τον κοπανάνε κάθε μέρα οι Συνιστώσες σαν χταπόδι.

Δουλεύει η "μονταζιέρα" στο Μαξίμου και τη Συγγρού, αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί; Όλο και πιο ακραία την πάνε τη δουλειά, το ακροατήριο λιγοστεύει, οι φανατικοί όμως πρέπει να ταϊστούν.

Βάλθηκαν και οι μεγαλοπαπαγάλοι υπηρέτες, οι παπαγάλοι και τα παπαγαλάκια να μας πείσουν ότι ο Σαμαράς κατατρόπωσε τον Τσίπρα, γιατί προφανώς ο Πρωθυπουργός έδειξε πιο μάγκας από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Prefadoros θα πει, ότι η μαγκιά ήταν του Τσίπρα, έσυρε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, που με κανένα άλλο τρόπο δεν πήγαινε και τον εξέθεσε στους πολλούς που άλλα πίστευαν για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ιδιαίτερα οι σοβαροί Δεξιοί προβληματίστηκαν έντονα, αυτοί που το ευχαριστήθηκαν ήταν μόνο όσοι έντρομοι Πασόκοι φοβούνται για την εξουσία και τα προνόμια τους.

Ο πολιτικός χρόνος αυτής της Κυβέρνησης στερεύει, το γνωρίζει πρώτος και καλύτερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οι λαγοί απ΄το καπέλο δεν βγαίνουν πια, οι άσσοι και τα μπαλαντέρ, τέλειωσαν.

Όταν ο πολιτικός δεν μιλά απευθείας στο λαό, όταν δεν δίνει ανοιχτές συνεντεύξεις, όταν χάνει την επαφή με την κοινωνία, όταν γελά ειρωνικά στο Κοινοβούλιο για τον αντίπαλό του, τότε και το πολιτικό τέλος δεν είναι μακριά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 60, πιτσιρικάδες, όταν κάποιος ήθελε να μας κάνει το μάγκα του λέγαμε, "τσου ρε Λάκη" ή το άλλο φοβερό και αξεπέραστο, ρίχναμε μια "ροχάλα" στο δρόμο και λέγαμε, "είσαι μάγκας; Κολύμπα".

(Η αναφορά στις μνήμες, επειδή κάποιοι κάνουν πως καταλαβαίνουν άλλα, δεν έχει αιχμή και δεν ταυτίζεται με το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. 16-11-2013)

Prefadoros