Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ένα πολύχρωμο και πολύβουο ανθρώπινο μελίσσι κατέκλυσε τ΄Ανάπλι

Ναυπλιώτες πήρατε χαμπάρι τι έγινε σήμερα στην πόλη σας;

Οι επαγγελματίες στο παλιό Ναύπλιο και οι λίγοι πια κάτοικοι σίγουρα το είδαν και το έζησαν, οι άλλοι, που περιμένετε να ενημερωθείτε από τα ΜΜΕ, μάλλον θα μείνετε στην άγνοια.

Βλέπετε δεν είναι "πιασάρικο" θέμα, δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση, για διαφήμιση, όπως ας πούμε ο Μαραθώνιος ή ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο.


Δεν πέρασε μια μέρα από την άφιξη του τεράστιου κρουαζιερόπλοιου και την κρυφή διαφήμιση, του "ποιος τα φέρνει, ποιος τα φέρνει;" και η ίδια η ζωή ανατρέπει τις φανφάρες και το ψεύτικο, το υπερβολικό.

Έγραψα μόλις χθες να μην τρελαινόμαστε, με τα καλοδεχούμενα κρουαζιερόπλοια, γιατί υπάρχουν και άλλα ήδη τουρισμού πολύ πιο σταθερά και πολύ πιο προσοδοφόρα.

Σχολικές εκδρομές λοιπόν σήμερα και παιδιά, στην κυριολεξία, κατέκλυσαν κάθε γωνιά στην παλιά πόλη.

Έφαγαν, ήπιαν τη φραπεδιά τους, το χυμό και το αναψυκτικό τους, έγλειψαν το παγωτό τους, πήραν κάποιο αναμνηστικό ή δωράκι, έκαναν ποδηλατάδα και βόλτα με το τρενάκι, γέλασαν, έπαιξαν, έφυγαν χαρούμενα και ευτυχισμένα και κυρίως με τη γλυκιά ανάμνηση από την ομορφιά της πόλης που θα τα ξαναφέρει στο μέλλον.

Συγκρίνεται αυτή η ωφέλεια για την πόλη με τους επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου;

Κάποιοι θα πουν, "σιγά τι λεφτά έχουν να αφήσουν τα παιδιά"; Τουλάχιστον από τους τουρίστες της κρουαζιέρας, που δεν θα τους ξαναδούμε κιόλας, πολύ περισσότερα, ρωτήστε και θα μάθετε.

Για να μην με πείτε πάλι υπερβολικό, εμπαθή και όλα τα υπόλοιπα, σας έχω πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι σήμερα στο Ναύπλιο υπήρχαν πολύ περισσότεροι επισκέπτες από ότι στον πετυχημένο Μαραθώνιο.

Αν δεν το πιστεύετε, κάντε ένα πολλαπλασιασμό τα 80 τουλάχιστον Πούλμαν που ήταν παρκαρισμένα στο Λιμάνι με το 55 άτομα μέσο όρο που χωράνε.

Και χωρίς να χαλάσουμε Ευρώ.

Αφιερωμένη η ανάρτηση και ελπίζω όλοι να δουν το θέμα καλοπροαίρετα.

Να επισημάνω ότι για μια ακόμη μέρα το παλιό Ναύπλιο ήταν σχεδόν κλειστό για τα οχήματα και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατούσε σε όλη την πόλη.

Δείτε και μια πρόσφατη ανάρτηση, Το Λιμάνι του Ναυπλίου, μονόδρομος τουριστικής ανάπτυξης;

Prefadoros