Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το Μνημόνιο 2

Έγραφα μόλις την Παρασκευή πως ότι και να γίνει, με συναίνεση ή όχι το μάρμαρο θα το πληρώσουμε πάλι εμείς, ο απλός λαός.

Έτσι τελικά είναι, αφού τα νέα μέτρα εκτός από την παραχώρηση κρίσιμων τομέων εθνικής κυριαρχίας με έλεγχο της Τρόικας επί των αποκρατικοποιήσεων αποτελούν περαιτέρω ξεζούμισμα που θα οδηγήσει σε μαρασμό τα πλατιά στρώματα της κοινωνίας.

Τι θα γίνει, που θα πάει αυτή η κατάσταση και κυρίως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Είναι τόσα πολλά τα σενάρια που εμπλέκουν τη χώρα μας στις διεθνείς εξελίξεις και στον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη που είναι αδύνατον να δούμε που μας οδηγούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Αγανακτισμένοι Έλληνες που κάθε μέρα γεμίζουν τις πλατείες φαίνονται αποφασισμένοι να μην δεχθούν πλέον άλλες αδιέξοδες θυσίες και ας μην καμώνονται ότι τους αγνοούν γιατί θα τους βρουν μπροστά τους.

Δυο ενδιαφέροντα άρθρα σας προτείνω για να πλουτίσετε τη γνώση σας γύρω από το θέμα και μήπως βγάλετε κανένα συμπέρασμα:

Το τέλος του ελληνικού κράτους!

Το τέλος παιχνιδιού στην παγκόσμια «φούσκα»