Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο Καπιταλισμός θα μας φάει και το μεδούλι

Γνωρίζουμε εδώ και περίπου δύο χρόνια ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το τεράστιο χρέος (όχι και τόσο τεράστιο σε σχέση με άλλες χώρες) αλλά κυρίως το έλλειμμα που κάθε χρόνο αυξάνεται και δεν μπορεί πλέον να καλύψει την αποπληρωμή του χρέους με νέο δανεισμό από τις "Αγορές" όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις χώρες.

Η λύση είναι πολύ απλή και όσο οι καλοθελητές, που θέλουν να κερδοσκοπήσουν, προσπαθούν να μας πείσουν για ανάγκη Μνημονίων, ξεπουλημάτων και φτώχειας για να λυθεί το πρόβλημα, δεν πείθουν.

Ο Prefadoros μιλάει πολύ σοβαρά και επιμένει, η λύση είναι απλή.

Μείωση των ελλειμμάτων από ένα κράτος που εξακολουθεί να είναι σπάταλο σα να μην τρέχει τίποτα και αύξηση της όποιας παραγωγής έχει μείνει σε αυτό τον τόπο.

Δηλαδή μείωση του ελλείμματος από το 15,5% που είχε εκτιναχθεί πέρυσι και 10% φέτος σε χαμηλά επίπεδα κάτω από 3%.

Πως θα γίνει αυτό ρε Prefadore; Με τη δραστική μείωση των δαπανών, όχι βέβαια των μισθών και συντάξεων που ήδη φτάσανε σε επίπεδα πείνας, αλλά των περιττών και μη απαραίτητων.

Θέλετε παράδειγμα; Γιατί ο Δήμος Ναυπλίου να πληρώνει πέντε Αντιδημάρχους και πέντε Συμβούλους του Δημάρχου; Προέδρους και παραπροέδρους; Εταιρίες Συμβούλων και απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς;

Θέλετε άλλο; Γιατί να υπάρχουν περισσότεροι από 50 Υπουργοί και Υφυπουργοί που για τους περισσότερους ούτε τη δουλειά κάνουν δεν ξέρουμε με αμέτρητους Συμβούλους; 

Και βέβαια συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά ότι χρειάζεται ένα σοκ, διαφωνώ όμως με το ξεπούλημα της Κρατικής περιουσίας και της (προσωρινής έστω) αμνήστευσης των κλεφτών του Δημοσίου.

Θα περίμενα από το Σαμαρά το αναγκαίο σοκ να το ξεκίναγε από τη μείωση των Βουλευτών από 300 σε 200 όπως έγραφε το 1993 στο πρόγραμμα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ για να έχει και το "δικαίωμα" να ζητά θυσίες και από το Λαό.

Όσο για την Κυβέρνηση δεν ξέρω τι θα επιλέξει για την καταγραφή της στην Ιστορία: άγνοια, ανικανότητα ή προδοσία;

Για να κλείσω με τον τίτλο της ανάρτησης.

Εντάξει, να δεχτούμε και τους όρους του νέου Μνημονίου, μπορεί να μας πουν σε τι βοηθάει την έξοδο από την κρίση η μείωση κατά 20% στο μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων νέων κάτω των 25 ετών;

Μήπως το κράτος και την οικονομία; μα με την μείωση τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα έχουν λιγότερα έσοδα που θα καρπωθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ οι εργοδότες

Άντε και κάτι ακόμα, αντιγράφω από το in.gr:

"Το μέτρο που «καίει» είναι η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς για πρώτη φορά επιβάλλεται σε όλους ασφαλιστική εισφορά 3% υπέρ των ανέργων.

Η εισφορά που καταβάλουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι 1% και πλέον αυξάνεται στο 3%. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιβαρυνθούν και οι εργοδότες, αλλά η τρόικα ζήτησε οι επιχειρήσεις να απαλλαγούν από πρόσθετες επιβαρύνσεις."

Καταλάβατε; εδώ δεν μιλάμε απλά για διευθέτηση του χρέους για να μη χάσουν τα λεφτά τους Τράπεζες και τοκογλύφοι, εδώ μιλάμε για σφαγή των εργαζομένων από τον αδίστακτο Καπιταλισμό που αφού μας πρόσφερε την ψεύτικη ευδαιμονία του πλαστικού χρήματος μας δείχνει το πραγματικό αιμοβόρο πρόσωπό του.

Γιατί θέλει εργαζόμενους με ένα ξεροκόμματο χωρίς σταθερή και σίγουρη δουλειά και χωρίς ανθρώπινα ωράρια εργασίας.

Αυτά τι σχέση έχουν με τη μείωση του ελλείμματος; πως βοηθούν να μειωθεί; το μόνο αποτέλεσμα και στόχος είναι η φθηνή εργασία για να αυξήσει τα κέρδη του το Κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. 

Γι΄αυτό και ο Prefadoros εξεγείρεται όταν ακούει το Σαμαρά να μιλάει για μείωση των φορολογικών συντελεστών που ευνοούν ακόμη περισσότερο το Κεφάλαιο χαρίζοντας πενταροδεκάρες στους εργαζόμενους.

Για τους άλλους τα είπαμε, η Ιστορία θα είναι αμείλικτη.