Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Το τέλος του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου


Πέρυσι λόγω οικονομικών προβλημάτων (του Δήμου) έγινε τυπικά και φέτος τετέλεσται.

Το εικοσάχρονο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου με τη μοναδική μαγεία του που μας ταξίδεψε σε ήχους και εικόνες πρωτόγνωρες και πραγματικής τέχνης τελειώνει γιατί έτσι επιλέγουν οι Δημοτικοί Άρχοντες της πόλης.

Το μοναδικό Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής σε όλη την Ελληνική περιφέρεια στο οποίο εμφανίστηκαν εκατοντάδες διάσημοι καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι όπως ο Ζγούρος, ο Καβάκος, ο Βακαρέλης που είχε και τη διεύθυνση, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα και πλήθος ξένων ACADEMY ORCHESTRA OF LONDON, VIENNA PHILHARMONIC CHAMBER ORCHESTRA, Jean- Louis Steuerman, Katia & Marielle Labeque, BERLIN PHILHARMONIC QUARTET και τόσοι άλλοι που δεν είχαν την τύχη να φιλοξενήσουν ούτε οι μεγαλύτερες μουσικές σκηνές όλου του κόσμου.

Και μαζί η Ελληνική βραδιά που μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές ο Ξαρχάκος, ο Μικρούτσικος, η Φαραντούρη, ο Νταλάρας, η Γαλάνη, η Τσανακλίδου, ο Νιόνιος ποιους να πρωτοθυμηθείς;

Οι μαγικοί χώροι των συναυλιών το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, η πλατεία του Άι Γιώργη, η Αρβανιτιά.

Στην Αρβανιτιά εκείνη τη φανταστική βραδιά με τη Μίλβα στη σκηνή και το φεγγάρι να βγαίνει από το Παλαμήδι και να λούζει με φως την πλατεία σα να συμμετείχε και αυτό στη μυσταγωγία.

Τυχεροί που το ζήσαμε τόσα χρόνια αλλά και άτυχοι που πέσαμε σε ανθρώπους που οι προτεραιότητές τους είναι η άσφαλτος και το τσιμέντο.

Βλέπετε σε ένα προϋπολογισμό 37,5 εκατομμυρίων ευρώ τα 100 με 120 χιλιάρικα για το Φεστιβάλ δεν περισσεύουν που στο κάτω-κάτω τα περισσότερα από αυτά θα επέστρεφαν στην πόλη.  

Δείτε εδώ τον πλήρη κατάλογο των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στο Φεστιβάλ.