Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η φιλοδοξία του Γιάννη Μανιάτη

Δεν έχω αναφερθεί πολλές φορές στο Γιάννη Μανιάτη γιατί προτιμούσα να το κάνω όταν θα είχα κάτι χειροπιαστό για κάτι σημαντικό και όχι για τα τρέχοντα χαμηλού πολιτικού βάρους θέματα.

Σε μια Κυβέρνηση που στην ουσία "δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει" ο Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης μοιάζει όαση μαζί με κάποιους λίγους άλλους για να μην φανώ υπερβολικός.

Όταν πρωτοκλασάτοι και πολυδιαφημισμένοι Υπουργοί όπως πχ Παμπούκης και Χρυσοχοϊδης βαθμολογούνται με μηδέν και απουσία οποιουδήποτε έργου ο Μανιάτης σε ένα δύσκολο πόστο και ένα πολύ κρίσιμο αντικείμενο δείχνει όχι μόνο δραστηριότητα αλλά και επιτυχία στη μέχρι τώρα προσπάθειά του.

Έτσι σε χρόνους που για την Ελληνική πολιτεία θεωρούνται ρεκόρ προχωρά σε διαγωνισμό για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων με διαφάνεια και καθορισμένο στόχο για εκμετάλλευση σε ότι βρεθεί με συμμετοχή της χώρας στα κέρδη και χωρίς καμία επιβάρυνση.

Μακάρι τα αποτελέσματα να είναι καλά και μακάρι όσοι εμπλακούν στο μέλλον στην υπόθεση να έχουν το φιλόδοξο κίνητρο του Γιάννη Μανιάτη για το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος της χώρας μας.

Ξέρετε κάτι; από σαχλαμάρες και λόγια του καφενέ χόρτασε αυτός ο τόπος, από έργα ουσίας πάσχει και ο συντοπίτης μας φαίνεται ότι όχι μόνο το κατάλαβε αλλά ότι κάνει και ότι είναι δυνατόν να το πετύχει.