Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μνημόνιο 2 και μεσοπρόθεσμο

Βοηθήστε τον Prefadoro μήπως και κάνει λάθος.

Διαβάζουμε για τα νέα μέτρα που είναι αναγκαία και τις λοιπές γνωστές παπαρολογίες για να δικαιολογηθούν για μια ακόμη φορά η αφαίμαξη και η ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων.

Ο καυγάς γίνεται για να μην χάσουν οι Τράπεζες και οι δανειστές μας και πως θα τα πάρουμε από τους νομοταγείς πολίτες και φορολογούμενους.

Ακούσατε για καμιά δραστική περικοπή της σπατάλης; ακούσατε για κάνα μέτρο κατά της φοροδιαφυγής και της εγκληματικής εισφοροδιαφυγής;

Ούτε θα ακούσετε, και αν κάτι ακουστεί θα είναι για τα μάτια.

Πάλι η υγιής οικονομία κυνηγιέται, η παραοικονομία μένει στο απυρόβλητο και μαζί βέβαια το κομματικό κράτος που με όσες εφεδρείες του έχουν απομείνει αντιστέκεται.

Πόσα έχουν εισπραχθεί από τα 24 δισ. που μας έλεγε ο Παπανδρέου προεκλογικά για τους φοροφυγάδες; πόσα από αυτούς που χρωστούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία;

Σχεδόν τίποτα και ούτε πρόκειται να εισπραχθούν λέει ο Prefadoros.

Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση με ασκήσεις επί χάρτου και ξεπούλημα της γης μας που είναι το μόνο σίγουρο που έχει απομείνει αφού τα άλλα που ήθελαν ήδη τα έχουν πάρει.

Θέλετε και άλλη επιβεβαίωση; δείτε τις σημερινές ανακοινώσεις για την ανεργία που στην ουσία δείχνει ότι ο όποιος παραγωγικός ιστός της χώρας έχει διαλυθεί χωρίς ελπίδα ανάκαμψης. 

"Στο επίπεδο-ρεκόρ του 16,2% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο, έναντι 15,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Μέσα σε ένα έτος, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 40,2% ή 232.617 άτομα, ενώ στις ηλικίες έως 24 ετών το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 42,5%."