Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μια πρωτοβουλία των επαγγελματιών του Ναυπλίου

Βαρέθηκαν οι επαγγελματίες του Ναυπλίου να περιμένουν την εφαρμογή από το Δήμο κάποιας τουριστικής πολιτικής και από την συνεχώς μειούμενη τουριστική κίνηση και είπαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Έτσι, προχώρησαν στην ίδρυση "Ομάδας έρευνας και ανάπτυξης Ναυπλίου" με στόχο να προβάλουν την πόλη και κυρίως με προσφορές και παροχές να ξαναφέρουν τον κόσμο που λόγω οικονομικής κρίσης και στενότητας γίνεται όλο και λιγότερος.

Με άξονες της προσπάθειας και ιδιαίτερο βάρος την προσέλκυση του Αθηναίου επισκέπτη που συνήθως έρχεται στο Ναύπλιο για μια ή δυο μέρες αλλά και για βελτίωση των παροχών προς τα κρουαζιερόπλοια που, μετά από μια εκρηκτική αύξηση, συρρικνώνονται οι επισκέψεις τους.

Επίσης γίνονται σκέψεις και για προβολή του παραθεριστικού τουρισμού που τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταληφθεί τελείως.

Από πλευράς Δήμου τα δυο τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τίποτα που να βοηθάει στην εξισορρόπηση των απωλειών, το αντίθετο μάλιστα αφού όλες οι τουριστικές και πολιτιστικές δράσεις υποβαθμίστηκαν.

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, που έχει την αρμοδιότητα του τουρισμού, ο Γιάννης Μπόλλας, παλιός και έμπειρος στο χώρο του τουρισμού πιστεύω ότι θα σταθεί κοντά στην κίνηση και την πρωτοβουλία των επαγγελματιών που πρέπει να στηρίξουμε όλοι.

Σε μια δύσκολη συγκυρία η συλλογικότητα είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, κανείς μόνος του δεν θα τα καταφέρει.

Όταν αυξάνεται το συνολικό εισόδημα της περιοχής είναι πιο εύκολο να κερδίσεις και συ από αυτό παρά να περιμένεις την καταστροφή του διπλανού σου για να επιβιώσεις.

Απλά πράγματα αλλά δύσκολα να γίνουν αν δεν φτάσεις στην ανάγκη.

Ο Prefadoros είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξει και θα προβάλλει την "Ομάδα" και θα κάνει τις δικές του προτάσεις για καλύτερη απόδοση της δράσης της.

Η σελίδα της Ομάδας στο facebook:

http://www.facebook.com/omadaanaptixis