Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το σκηνικό μετά το PSI και το κούρεμα

Πανηγυρίζουν τα κόμματα της Συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την επιτυχία του PSI και για την επιλογή τους να στηρίξουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου που έφερε σε πέρας το κούρεμα των ομολόγων.



Και αρχίζουν να αυτοθριαμβολογούν με σκοπό να παγιδεύσουν και πάλι τους ψηφοφόρους.

Θέλετε να δεχτώ ότι έτσι έχουν τα πράγματα; τότε γιατί πριν δυο χρόνια δεν έκαναν Συγκυβέρνηση που τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα και για το χρέος και για τους πολίτες;

Αυτό που ήδη έκαναν και δεν αρνούνται ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές γιατί δεν το έκαναν από την αρχή ώστε να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα;

Γιατί πολύ απλά ο Γιώργος πίστευε ότι θα τα καταφέρει μόνος του και ο Αντώνης ότι θα αποτύχει και θα καρπωθεί την αποτυχία.

Αυτή είναι η πιο αθώα εκδοχή, γιατί αν πάμε στις άλλες και μπλέξουμε με πρακτοριλίκια, μειοδοσίες, προδοσίες, οικονομικά συμφέροντα, και δεν θα βρούμε άκρη και χειρότερο κακό θα κάνουμε.

Ακόμα λοιπόν και σε αυτή την απλή εκδοχή αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι τα κόμματα της Συγκυβέρνησης, που ήταν υπεύθυνα για το πρόβλημα, εξακολουθούν να πορεύονται και να αποφασίζουν με βάση το συμφέρον των Αρχηγών και του κόμματός τους.

Όσο για την ουσία του κουρέματος, θα "ελαφρώσει" προσωρινά το χρέος κατά 100 δισ. Ευρώ και θα επιβαρύνει μεσοπρόθεσμα τη χώρα και το Λαό με 130 δισ. Ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν χρήματα που ποτέ δεν πρόκειται να δουν.

Έτσι λοιπόν άρχισε ήδη να πλάθεται το νέο σκηνικό, νέες ελπίδες, νέα συνθήματα, η ευκαιρία που μας δόθηκε να γίνει ευκαιρία για τη χώρα και μόνο εμείς μπορούμε να το πετύχουμε.

Μετά από όσα τραβήξαμε, και μάθαμε, όλο αυτό τον καιρό θα τους εμπιστευτούμε και πάλι;