Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το "φτωχό" ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αργολίδα

Απογοήτευση στον κόσμο, τη "βάση", της ΝΔ στην Αργολίδα από τις αιτήσεις των υποψηφίων του κόμματος για τις Βουλευτικές εκλογές, περίμεναν πολύ πιο σημαντικές υποψηφιότητες που θα έδιναν και το στίγμα ενός κόμματος προ των πυλών της εξουσίας.


Πράγματι είναι πρωτόγνωρο να είσαι πριν από τη νίκη και ο Αρχηγός σου να μιλάει σαν Πρωθυπουργός και το ψηφοδέλτιο στο Νομό σου να είναι τόσο αδύναμο.

Αξιόλογος ο Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός στο να μεταφέρει με συνεχείς ερωτήσεις τα προβλήματα της Αργολίδας σε κεντρικό επίπεδο αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο αφού, με πέντε υπαλλήλους που διαθέτει, μπορεί να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στην επικαιρότητα χωρίς να χρειάζεται να μπει στα βαθιά νερά της γενικότερης πολιτικής που είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας και του τόπου μας.

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, έχει εξαντλήσει όποιο κεφάλαιο είχε σαν Δήμαρχος και επιζητεί την αναβάθμιση στο Βουλευτικό αξίωμα χωρίς ποτέ ουσιαστικά και στην ουσία να μας έχει δείξει ή να μας πει τη γενικότερη πολιτική του άποψη για τα πράγματα και κυρίως την πολιτική θέση και τοποθέτηση του για την σημερινή κατάσταση που βιώνει ο αυριανός του ψηφοφόρος.

Απλά ελπίζει να πάρει το κομμάτι εκείνο των Νεοδημοκρατών που μένει "άστεγο" από την απουσία της Έλσας και του Κρανιά και όσους έχουν απομείνει να τον πιστεύουν ως Δήμαρχο.

Οι άλλοι υποψήφιοι, πλην της συνεπούς Κατερίνας Μπόμπου, μάλλον δεν μπαίνουν σε σοβαρή κριτική για να εμπιστευτεί ο ψηφοφόρος την ψήφο του, εκτός αν έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που έχουμε χάσει κάθε μέτρο αξιοσύνης.

Ο καθένας, με τα προτερήματα και τις αδυναμίες του, έχει κάποια όρια, όταν θέλει να τα ξεπεράσει απλά γίνεται "κομπάρσος" σε μια διαδικασία που χάνει την σημασία της.

Διαρρέουν, οι επικεφαλής του κόμματος στην Αργολίδα, ότι υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες κατατεθειμένες στα κεντρικά και ότι τελικά το ψηφοδέλτιο θα περιέχει ένα ή δύο ονόματα που θα κάνουν τη διαφορά, δεν μπορώ να ξέρω αλλά μου φαίνεται να μην έχει πιθανότητες, ακόμη και αν συμβεί, και μάλλον θα είναι εις βάρος τους αφού θα φανεί σαν προϊόν συναλλαγής.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι σε ένα "κάστρο" της ΝΔ, με το δεύτερο ή τρίτο ποσοστό πανελλαδικά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, όταν η ποιότητα του ψηφοδελτίου είναι αυτή που δείχνει, μέχρι στιγμής, μάλλον η ΝΔ έχει εξαντλήσει τις όποιες δυνατότητες έχει στο να ανανεώσει το πολιτικό της προσωπικό κάτι που προϊονίζει τις ελάχιστες δυνατότητες στην άσκηση μιας νέας πολιτικής.

Η πολιτική έχει σημασία, ναι αλλά και τα πρόσωπα που θα κληθούν να την εφαρμόσουν.

Η ΝΔ στην Αργολίδα δείχνει να μην έχει τα πρόσωπα που θα στηρίξουν και θα εφαρμόσουν την όποια πολιτική, δείγμα της "φτώχειας" και παρακμής του αστικού κόμματος εξουσίας.