Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Βασιλόπουλος ή Κωστούρος ο νέος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Μπορεί το ενδιαφέρον να μονοπωλούν τα κόμματα που ετοιμάζονται για τις εκλογές, εμείς όμως εδώ στον μικρό μας τόπο έχουμε το δικό μας "καημό" που δεν είναι άλλος από το ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Ναυπλιέων, μετά την αποχώρηση, δραπέτευση θα έλεγα, του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.


(Είναι καταπληκτικό ότι η περιφρόνηση της εντολής των Δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων θεωρείται κάτι φυσιολογικό και δεν τολμά κανείς, Αντιπολίτευση, ΜΜΕ, όποιος τέλος πάντων έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ούτε καν να κατακρίνει την απόδραση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά από τα καθήκοντα που ανέλαβε, 15 μήνες πριν, προς χάριν των προσωπικών του επιδιώξεων.)

Ας αφήσουμε την ηθική, τουλάχιστον, δέσμευση, αφού δεν μας είπε πριν τον εκλέξουμε για Δήμαρχο ότι θα μας εγκαταλείψει και ας έρθουμε σε αυτό που μας απασχολεί, μας αφορά και θα καθορίσει τη ζωή μας για τα δυόμισι επόμενα χρόνια.

Μετά από αμέτρητες ώρες και μέρες συζητήσεων, ζυμώσεων και κάθε είδους διεργασιών η κατάληξη ήταν σε δύο πρόσωπα, τον γιατρό Βασίλη Βασιλόπουλο και τον καθηγητή Δημήτρη Κωστούρο.

Μπορεί ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς να λέει ότι τάχα δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο διάδοχος του, όμως τον νοιάζει περισσότερο και από τους υποψήφιους, άλλωστε αν δεν τον ενδιέφερε θα είχε παραιτηθεί ήδη από το αξίωμα του, και θα άφηνε πραγματικά ανεπηρέαστους του Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του να αποφασίσουν για τον πιο κατάλληλο.

Κατέληξε λοιπόν ο Δήμαρχος να υποστηρίξει τον γιατρό Βασιλόπουλο αφού φρόντισε πρώτα να αποδυναμώσει την υποψηφιότητα Μπαρού και τον διευκόλυνε η μη θέληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του δικηγόρου Κώστα Τσιόδρα, να διεκδικήσει τη Δημαρχία.

Νεοδημοκράτης ο Βασιλόπουλος, χαμηλών τόνων, δεν αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της ΝΔ και του Αναγνωσταρά, άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι καμιά υποψηφιότητα το 2014, που δεν είναι μακρυά, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Χρήστο Γραμματικόπουλο που ακόμα και ανεξάρτητος θα κερδίσει.

Απέναντι στον Βασιλόπουλο υπάρχει ο εργατικός Κωστούρος, όχι Νεοδημοκράτης, που τράβηξε πολύ από το βάρος τον πρώτο χρόνο Δημαρχίας Αναγνωσταρά και που διαθέτει μια μικρή, αλλά συμπαγή, ομάδα Συμβούλων που αν το παιχνίδι παιχτεί και με άλλες υποψηφιότητες έχει σοβαρές ελπίδες να ανατρέψει την επιθυμία του Δημάρχου.

Του Δημάρχου που "κρύβεται" υποτίθεται και δεν υποστηρίζει επίσημα κανέναν, ελπίζοντας όπως έχω γράψει, να έχει τις λιγότερες απώλειες στο δρόμο για την Βουλευτική του υποψηφιότητα.

Διαβάστε τι έγραφα δυο μήνες πριν, εδώ, που ισχύουν και σήμερα και ακόμη περισσότερο.

Δεν ξέρω ποιος τελικά θα είναι νικητής στο ντέρμπι, για μένα, Βασιλόπουλος ή Κωστούρος, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Διαιτητής θα κατηγορηθεί για μεροληψία και μεις, οι Δημότες ψηφοφόροι, θα έχουμε πιαστεί για νια ακόμη φορά κορόιδα αφού, σαν θεατές, θα πληρώσουμε το αντίτιμο ενός "σικέ" αγώνα.