Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Πρέπει να παραιτηθείτε αμέσως από Δήμαρχος κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ο Δήμαρχος Περίανδρος Πόποτας, στην επιτυχημένη σειρά "Το καφέ της Χαράς", έλεγε συνέχεια ότι στο "Κολοκωτρονίτσι" υπέρτατος νόμος είναι το "Τάξις και ηθική".


Στην πραγματική ζωή υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορεί να μην προβλέπονται από τους νόμους όμως αποτελούν τη βάση μιας "πολιτικής ηθικής" που χαρακτηρίζει, ή τουλάχιστον οφείλει, τους πολιτικούς άνδρες.

Από τη στιγμή που ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κατέθεσε αίτηση στο κόμμα του για να είναι υποψήφιος Βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, έχει υποχρέωση να παραιτηθεί αμέσως από το Δημαρχιακό αξίωμα και να καταθέσει την εντολή που έλαβε το Νοέμβριο του 2010.

Δεν μπορεί να επικαλεστεί το ότι το κόμμα του τελικά μπορεί να μην τον χρήσει υποψήφιο, αυτό είναι πρόβλημα δικό του και του κόμματός του, δεν αφορά τους Δημότες που τον επέλεξαν για Δήμαρχο.

Και γιατί η δραστηριότητά του ως Δημάρχου είναι εις βάρος των άλλων συνυποψηφίων του αλλά και κύρια γιατί η εντολή που είχε από το Λαό του Δήμου Ναυπλιέων έληξε από τη στιγμή που αποφάσισε, και επίσημα, να φύγει από τη Δημαρχία.

Το έχω γράψει πολλές φορές ότι είναι δικαίωμα του να ακολουθήσει όποιο δρόμο θέλει, είναι όμως και δικαίωμα, φυσικά πολύ ισχυρότερο, των Δημοτών να συνεχίσουν με νέο Δήμαρχο την πορεία τους στο αύριο.

Είναι ανέντιμο και ηθικά απαράδεκτο ο Δήμος και οι Δημότες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, έστω και για μια μέρα, στις προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες του οποιουδήποτε πήρε την ψήφο τους για να ασκήσει συγκεκριμένα καθήκοντα και αυτός να την χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δεν θα "καταχραστεί" της ψήφου που του δόθηκε για Δήμαρχος και δεν θα την χρησιμοποιήσει στο βωμό της Βουλευτικής του υποψηφιότητας.

Ελπίζω να παραιτηθεί αμέσως και να παραμείνει αν θέλει, όπως ο Νόμος ορίζει, Δημοτικός Σύμβουλος.