Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αργολίδα ξεκινώντας το 2012

Για να δούμε λοιπόν πως διαμορφώνεται η κατάσταση, μπαίνοντας το 2012, στα δύο κόμματα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα και την ανθρωπογεωγραφία των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές.


Στο ΠΑΣΟΚ, η απόλυτη κυριαρχία του Γιάννη Μανιάτη δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε άλλους υποψήφιους να διεκδικήσουν με πιθανότητες την εκλογή τους όταν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ δείχνει σημάδια αποσύνθεσης.

Το μόνο πρόσωπο που λέγεται ότι ενδιαφέρεται είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς που προφανώς θέλει να εγγράψει υποθήκη για το μέλλον.

Από κει και πέρα ακόμη και η Σοφία Γκιόλα είναι άγνωστο αν θα είναι και πάλι υποψήφια ενώ δεν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από κανένα άλλο στέλεχος του κινήματος που μοιάζει να περνάει, και στην Αργολίδα, τις πιο δύσκολες στιγμές από την ίδρυση του.

Στη ΝΔ τα πράγματα είναι διαφορετικά, η αναμενόμενη πρωτιά στις εκλογές αποτελεί κίνητρο για πολλούς ενδιαφερόμενους που καλοβλέπουν μια υποψηφιότητα, ακόμα και τυπική, σαν εφαλτήριο για άνοδο σε αξιώματα με τη νίκη του κόμματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες του Prefadorou μιλούν για μια μεταγραφή στελέχους του ΠΑΣΟΚ που θα κάνει αίσθηση αλλά μένει να δούμε αν θα ολοκληρωθεί.

Κατά τα άλλα σίγουρα υποψήφιοι θα είναι ο Γιάννης Ανδριανός, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς και ο Βασίλης Σιδέρης.

Η σίγουρη κάθοδος μέχρι πριν λίγο καιρό του Χρήστου Καλατζή παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες ενώ στην αναμονή βρίσκεται και ο Δημήτρης Κρανιάς.

Ο Σταύρος Μπέζας, παλιός φίλος μέχρι πρότινος, του Αντώνη Σαμαρά είναι άγνωστο αν θα θελήσει να ανακατευτεί όσο και αν τον θέλουν από την Συγγρού.

Οι δύο γυναίκες που αυτή τη στιγμή ακούγονται είναι η Σοφία Καλογεράκου και η Κατερίνα Μπόμπου που όμως μάλλον δεν έχει την παλιά όρεξη να ξαναμπεί σε τέτοια δύσκολη μάχη.

Από κει και πέρα "κυκλοφορούν", μάλλον από τους ίδιους, τρία τέσσερα ονόματα που δεν έχουν καμιά ελπίδα επιλογής από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά που έχει τον πρώτο ρόλο αφού γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Αργολίδα καλύτερα και από τους επιτελείς του.