Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι εφημερίδες σας πείθουν; αυτές κάνουν τη δουλειά τους, εμείς;

Τα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία των Κυριακάτικων εφημερίδων δίνουν τον τόνο και ακτινογραφούν την πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται.

Βέβαια αυτό γίνεται μέσα από το πρίσμα που η κάθε εφημερίδα θέλει να βλέπει τα πράγματα, τα συμφέροντα, τις επιθυμίες, τη "γραμμή" που θέλει να περάσει και να επιβάλλει και την ιδεολογική της τοποθέτηση.



Διαβάζοντας λοιπόν τις Κυριακάτικες εφημερίδες της 18ης Δεκεμβρίου 2011 διαπιστώνει κανείς και διακρίνει μια σύγχυση με επίκεντρο πάντα την Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Οι μεγάλες προσδοκίες αρχίζουν να προσγειώνονται ανώμαλα στην πραγματικότητα που δεν "χαμπαριάζει" από ασκήσεις επί χάρτου και προκάτ λύσεις, τα προβλήματα όχι μόνο δεν τιθασεύονται αλλά διογκώνονται επικίνδυνα και το πείραμα της Συγκυβέρνησης για να μπορέσει άλλωστε να αποδώσει προϋποθέτει προγραμματικές συμφωνίες πάνω σε αρχές και όχι φυσικά ευκαιριακές συγκολλήσεις για "εκτέλεση" προαποφασισμένων μέτρων και πολιτικής κατ΄εντολήν.

Τα είπαμε και τότε και γίνονται πια ξεκάθαρα τώρα, δεν γίνεται με "νόθες" λύσεις, που μπορεί να εξυπηρετούν κάποιους εντός και εκτός της χώρας, να βγούμε από τα αδιέξοδα τόσων χρόνων αλόγιστης πολιτικής των κομμάτων που μας κυβέρνησαν που είναι τα ίδια που θέλουν τώρα να μας σώσουν.

Γιατί το αποκλείεις ρε Prefadore; και τα κόμματα αλλάζουν, ναι αλλά βλέπετε εσείς όχι να έχουν αλλάξει αλλά έστω να προσπαθούν να δώσουν ελπίδα προοπτικής και σοβαρής παρουσίας με θέσεις και πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση;

Δημοσκοπήσεις της πλάκας, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Γιώργος, τα εσωκομματικά μαχαιρώματα της ΝΔ και στη μέση ο Ανρώνης, το άστρο Παπαδήμου που αργοσβήνει, λίγος Καραμανλής "καβάτζα" για επιστροφή, η Τρόικα που έφυγε απειλώντας για την επόμενη δόση αποτελούν το παζλ που οι βαρόνοι των μεγάλων ΜΜΕ αποφασίζουν σαν πολιτική ατζέντα που απέχει πολύ μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα του μέσου Έλληνα που γίνονται όσο περνάει ο καιρός δυσβάσταχτα.

Έτσι θα πάμε, και μετά τις γιορτές τα πράγματα θα αρχίσουν να κατασταλάζουν και τα ΜΜΕ θα μας δείξουν τις προτιμήσεις τους που αν έχουμε ίχνος μυαλού θα πρέπει να απορρίψουμε.

Ας πάμε ρε αδερφέ και μια φορά κόντρα σε αυτά που μας σερβίρουν, ακόμα και στην όποια υποτιθέμενη ιδεολογία μας.

Τόσα χρόνια που τα ακολουθούμε ευλαβικά τι καταλάβαμε;

Και που να πάμε ρε Prefadore; στην Αριστερά;

Κατ΄αρχήν η απάντηση είναι ναι, γιατί πολύ απλά είναι οι μόνες δυνάμεις που ήταν εξ΄αρχής και με συνέπεια κατά του Μνημονίου και της ληστρικής επίθεσης στον Ελληνικό Λαό.

Για τις ενστάσεις, και του Prefadorou, θα τα ξαναπούμε, σύντομα.