Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μαζευτήκανε πενήντα "νοματαίοι" και απόφαση δεν βγάλανε

Αυτή η χώρα δεν σώνεται με τίποτα, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει τελείως το πολιτικό προσωπικό που υπάρχει στα κόμματα εξουσίας.

Υποτίθεται ότι αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε να "διευθετήσει" τα προβλήματα που είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και να προχωρήσει τη νέα δανειακή συμφωνία που προέκυψε από την 26-27η Οκτωβρίου.



Μάλιστα, και τι βλέπουμε κοντά ένα μήνα τώρα; τίποτα ή μάλλον βλέπουμε μια απίθανη Κυβέρνηση χειρότερη και από αυτήν του Γιώργου.

Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί πόσο θα περικοπούν οι Επικουρικές συντάξεις και ούτε αυτό δεν μπορούν να αποφασίσουν και να λύσουν.

Άσε που η όποια απόφαση πρέπει μετά να εγκριθεί από την Τρόικα.

Τώρα που είπα Τρόικα, τραβάνε τα μαλλιά τους οι άνθρωποι, οι υπάλληλοι που έρχονται εδώ, γι΄αυτό και φεύγοντας είπαν μέχρι τα μέσα Γενάρη που θα επιστρέψουμε να έχετε καταλήξει στα μέτρα που χρειάζονται αλλιώς δόση από το νέο δάνειο δεν πρόκειται να σας δώσουμε.

Ο Prefadoros γίνεται δικηγόρος του διαβόλου, ξεχνάει τα αντιμνημονιακά και αντικαπιταλιστικά και έρχεται στη θέση των Ευρωπαίων συνεταίρων μας.

Λέμε τώρα, έχουν την καλή πρόθεση να μας βοηθήσουν γιατί μας γουστάρουν σαν λαό και μια ζωή αδικημένους και αποφασίζουν να μας δώσουν δανεικά φυσικά με κάποιες υποχρεώσεις από τη μεριά μας.

Μας δίνουν και το περίγραμμα των υποχρεώσεων και μας λένε "παιδιά κανονίστε τις λεπτομέρειες γιατί όπως λειτουργείτε το κράτος σας δεν πρόκειται να ξεχρεώσετε ποτέ".

Το αναγνωρίζουμε όλοι αυτό και το ξέρουμε από το 2004 που ο Καραμανλής μίλησε για την ανάγκη επανίδρυσης που όμως δεν έκανε ούτε αυτός.

Και εδώ αρχίζει το δράμα, ο κάθε σχετικός και άσχετος που έχει εξουσία, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον πρώην αφισοκολλητή, παίρνει αποφάσεις που αντί να επιλύουν ένα πρόβλημα προσθέτουν και άλλο ένα.

Υπερβολές; καθόλου, πόσοι Νόμοι και αποφάσεις για τη φοροδιαφυγή; το πρόβλημα αυξάνεται, το ίδιο για την εισφοροδιαφυγή, μόνο το ΙΚΑ "χάνει" ετησίως πάνω από 7 δισ. από την εισφοροδιαφυγή.

Να συνεχίσω; ανώφελο, τα έχουμε ξαναπεί, ούτε την ολική χρεοκοπία θα γλυτώσουμε και το κακό είναι ότι όταν φτάσουμε σε αυτή θα μας έχουν ήδη πάρει ότι διαθέταμε με μέτρα αναποτελεσματικά επειδή είναι ανίκανοι.

Γι΄αυτό σας λέει ο Prefadoros και επιμένει, με αυτό το πολιτικό προσωπικό λύση δεν υπάρχει, όσο πιο γρήγορα πάρουμε την απόφαση να το αλλάξουμε έχουμε κάποιες λίγες ελπίδες.