Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογικά σενάρια στην Αργολίδα, κατανομή των Βουλευτικών εδρών

Λίγος ο χρόνος που μένει πια μέχρι τις εκλογές.

Όσο και να παραταθεί η θητεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου σε τρεις-τέσσερις μήνες θα οδηγηθούμε στην κάλπη.


Με τον καινούργιο χρόνο τα κόμματα θα ανεβάσουν στροφές και θα τις βάλουν να δουλέψουν στο φουλ.

Με δεδομένη τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ, πανελλαδικά αλλά και στην Αργολίδα, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε στο Νομό μας ανακατατάξεις στη συνηθισμένη μέχρι τώρα κατανομή των εδρών.

Το δύο έδρες η ΝΔ και μία το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν αφού οι τριεδρικές περιφέρειες θα υποστούν και τις μεγάλες αλλαγές.

Αν τελικά και όπως δείχνουν τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ κινηθεί πανελλαδικά γύρω στο 20% τότε είναι πολύ πιθανό να μη βγάλει έδρα στην Αργολίδα με πιθανότερο αποδέκτη το ΚΚΕ.

Τα σενάρια με βάση τις δημοσκοπήσεις δίνουν τις εξής πιθανότητες κατανομής των εδρών για το Νομό μας:

Και τις τρεις έδρες να τις πάρει η ΝΔ, το πιο δύσκολο και ακραίο, να πάρουν από μία έδρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, να πάρει δύο έδρες η ΝΔ και μία το ΚΚΕ και το με λιγότερες πιθανότητες δύο έδρες η ΝΔ και μία το ΠΑΣΟΚ.

Προβλέπεται πραγματική σφαγή, όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων, όσο κυρίως μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ από τη στιγμή μάλιστα που είναι άγνωστος ο αριθμός των εδρών που θα κερδίσει.

Μεγάλη λοιπόν η μάχη και αβέβαιο το αποτέλεσμα, αύριο θα δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση στα δύο κυρίαρχα κόμματα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.