Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Είναι ο Καπιταλισμός Εμπορικέ Σύλλογε Άργους και Αργείε γονιέ

Έφτασε και στον Prefadoro το δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Άργους με επιστολή Αργέα γονιού που διαμαρτύρεται γιατί μετά το Πλανητάριο θα πάνε τα παιδιά στο Mall όπου και θα "καταθέσουνε" μέχρι λεπτού το όποιο χαρτζιλίκι τους αντί τα λεφτά αυτά να "πέσουν" στην αγορά του Άργους.



Είχαμε μέχρι τώρα τους απέραντους μονολόγους της εξουσίας στα κανάλια, είχαμε τις "ελεγχόμενες" ειδήσεις από τις εφημερίδες έχουμε τώρα και το "φρούτο" των bloggers που ότι τους στέλνουν το δημοσιεύουν ασχολίαστο και χωρίς κριτική και νομίζουν ότι κάτι κάνουν.

Αν δεν το έχουν καταλάβει κάνουν ότι ακριβώς τα παραδοσιακά ΜΜΕ και μάλιστα δωρεάν, ας συνεχίσουν λοιπόν να αυτοϊκανοποιούνται και οι άλλοι να κάνουν τη δουλειά τους.

Πάμε όμως στους φίλους Εμπόρους και τον Αργείο γονιό που έπρεπε να φτάσει το 2011 για να διαμαρτυρηθούν γιατί πράγμα; Γιατί τα Μονοπώλια τους "έσβησαν" και όσοι ακόμα αντέχουν κανείς δεν ξέρει για πόσο;

Δηλαδή τι περίμεναν; Να τους λυπηθεί ο Καπιταλισμός; Αν δεν έχουν μάθει ακόμα πως λειτουργούν οι Πολυεθνικές και το Κεφάλαιο, και φυσικά το πολιτικό προσωπικό στην πλειοψηφία του, τουλάχιστον τώρα είναι η ευκαιρία.

Επειδή ο Prefadoros δεν φοβάται αλλά και δεν ξεχνάει θα πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Κοντεύουν 20 χρόνια από τη μάχη που δόθηκε με την πρώτη εγκατάσταση του πολυκαταστήματος "Μαρινόπουλου" στο Άργος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους κατάλαβε τον κίνδυνο και την "κερκόπορτα" που άνοιξε και τις ολέθριες επιπτώσεις που θα είχε και αντέδρασε σφοδρά σε αντίθεση με κάποιους πολιτικούς και τους κατοίκους που οι μεν θα αύξαναν την πολιτική τους επιρροή και οι δε θα είχαν φτηνές τιμές στο καλάθι τους.

Λέγαμε τότε, τα μπακάλικα, τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία, τα μικρομάγαζα θα κλείσουν και αυτά μεγαλύτερου μεγέθους θα φυτοζωούν γιατί είναι απλό.

Επειδή οι Πολυεθνικές έχουν τη δυνατότητα για ένα διάστημα να πουλάνε φτηνότερα για να επικρατήσουν του ανταγωνισμού και μέχρι αυτός να εξαφανιστεί.

Μετά έχουν όλο το πεδίο ελεύθερο να κάνουν όποια τιμολογιακή πολιτική θέλουν, προσέξτε, και προς τον καταναλωτή αλλά και προς τον προμηθευτή.

Ο Prefadoros, που συμμετείχε ενεργά τότε, είχε φέρει ένα απλό παράδειγμα, κάθε Σάββατο βράδυ πόσα χρήματα έφευγαν από την περιοχή μας για τα κεντρικά της Πολυεθνικής; Τα λειτουργικά έξοδα έμενα εδώ και η μισθοδοσία.

Βέβαια, οι νόμοι που ψηφίζουν οι πολιτικοί μας επεκράτησαν τότε και άνοιξε η λεωφόρος για εγκατάσταση και άλλων "αλυσίδων" με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα μικρομάγαζα που συντηρούσαν οικογένειες και άφηναν τα χρήματά τους στον τόπο τους.

Να θυμηθώ και το Ναύπλιο, η "έλευση" του "Ατλάντικ" πανηγυρίστηκε από τον τότε Δήμαρχο και τους περισσότερους και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Σε λίγους μήνες "έσβησαν" όλα τα μαγαζιά της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου και σήμερα που "έπεσε έξω" η επιχείρηση άφησε άνεργους και τους εργαζόμενους που ήταν και ένας λόγος που προβαλλόταν τότε στα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης του Πολυκαταστήματος.

Και τι να κάνουμε ρε Prefadore; αυτή είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, να πάμε κόντρα;

Δεν ξέρω, αφού αυτό το σύστημα και αυτά τα πρόσωπα θέλουμε και στηρίζουμε με την ψήφο μας θα υποστούμε και τις συνέπειες.

Έτσι δεν είναι αγαπητοί του Εμπορικού Συλλόγου Άργους και αγαπητέ Αργείε γονιέ;

Οι διαπιστώσεις δεν αρκούν, και δεν τους ενδιαφέρουν, τα αίτια και η αντίδραση σε αυτά είναι η λύση.

Όσο δεν θέλετε να το καταλάβετε, όχι φυσικά μόνο εσείς, θα είστε εγκλωβισμένοι, αιχμάλωτοι θα έλεγα, στις μεγαλοστομίες και στο στημένο παιχνίδι που στόχο έχει πλούτη γι΄αυτούς και ψίχουλα για σας.

Μην ψάχνετε λοιπόν το "καθήκον" σας σε διαμαρτυρίες, αν μάλιστα στις επόμενες εκλογές ξαναψηφίσετε τους ίδιους που στηρίζουν αυτό το σύστημα και που πολύ καλά γνωρίζετε.

Έχετε τα κότσια να το κάνετε;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς: Έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο .

Θέμα: Επιστολή γονέα προς το Σύλλογο μας για τις εκδρομές φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών σε καταναλωτικούς προορισμούς εκτός Άργους .

-Κύριε Πρόεδρε,

σε λίγες μέρες το Γυμνάσιο του Άργους ( Μπουσουλοπουλειο) οργανώνει μια εκδρομή στην Αθήνα στο Πλανητάριο και…. φυσικά μετά θα τους ξαμολήσουν στο γνωστό εμπορικό κέντρο… Mall !!!
Εκεί μαθητές και μαθήτριες θα επιδοθούν σε ανελέητο shopping.!!! Όσοι θα μπορούν φυσικά! Γιατί οι υπόλοιποι, αυτοί των οποίων το χαρτζιλίκι περιορίζεται σε μερικά μόνο ευρώ που φτάνουν δύσκολα για έναν χυμό και να θέλουν δεν θα μπορούν.
Αφού θα ψωνίσουν (έστω και μερικοί...) , θα φάνε και θα πιουν καφέ σε έναν αχανή χώρο, θα αποχωρήσουν χαρούμενοι για αυτού του είδους την ....ψυχαγωγία!
Προσωπικά θα ρωτούσα τους καθηγητές-συνοδούς για την επιλογή τους να συνοδεύσουν τα παιδιά σε ένα εμπορικό κέντρο σε συνθήκες οξύτατης κρίσης.
Φοβήθηκαν, μήπως, οι μαθητές δεν μυηθούν ''εγκαίρως'' στον καταναλωτισμό;!!! Τους πέρασε, άραγε, από το μυαλό ότι πιθανόν κάποια παιδιά να αισθανθούν μειονεκτικά, γιατί δεν θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν απολύτως τίποτα;

Και έστω και ότι έχουν ,γιατί να μην τα ...καταναλώσουν στην πόλη τους …...η οποία μέρα με την μέρα μαραζώνει …?Ή μήπως δεν σκέφτονται ότι οι γονείς τους από αυτήν την πόλη αυτή ζουν .... και ότι το Mall δεν θα καλέσει ποτέ για μεροκάματο κανέναν ντόπιο ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, αγρότη , λογιστή, μηχανικό, οικοδόμο ,υπάλληλο ,εργάτη κ.ά....
Όσο για τους γονείς, που είναι στην τελική, δικό μας θέμα η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, πιθανότατα να μην μας κάνει πια καμία εντύπωση η εκδρομή στο mall... ....και μάλιστα σε τέτοιες εποχές...

Υ.Γ. Το όνομα και στοιχεία του γονέα υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου.