Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς για την "αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας"

Στη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο "Βήμα της Κυριακής" μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

"Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει".



«Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» λέει ο κ.Σαμαράς.

«Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει δεν είναι δική μας "εμμονή". Είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας» αναφέρει.

Ο Σαμαράς είναι σαφής:

"να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό" και

"Η πραγματοποίηση των εκλογών... Είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας".

Εγώ απλά να επισημάνω, για ότι έχω ακούσει από Νεοδημοκράτες, ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναγνωρίζει πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, και έχουν κατηγορηθεί ως αντισυνταγματικές, πρέπει σύντομα να τελειώσουν με προσφυγή στις κάλπες, αυτό που ζητάνε τόσο καιρό κόμματα και πολίτες μεταξύ αυτών και ο Prefadoros και μάλιστα πριν τις "παρεκτροπές".