Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

"Φτώχεια καταραμένη", το "πόθεν έσχες" των πολιτικών μας

Το ετήσιο "νταραβέρι" έγινε και φέτος με το "πόθεν έσχες", λέμε τώρα, των πολιτικών και τρέχουν τα κορόιδα να βρουν αν ο δικός τους αρχηγός είναι πιο "φτωχός" από των αντιπάλων.

Πρωταγωνιστής ο Λαϊκός ηγέτης Γιώργος, ο Καρατζαφέρης ντε, η Ντόρα μετά του συζύγου και ο "κουρασμένος" και προσφάτως "παλικάρι" Κώστας, συνονόματος του μεγάλου θείου.



Και οι άλλοι "αστέρες" του συστήματος δεν πάνε πίσω, ποιον να γράψεις και ποιον να αφήσεις.

Εσείς βέβαια περιμένετε από αυτούς να σας καταλάβουν και να σας λύσουν τα προβλήματα, κακό του κεφαλιού σας.

Από τους δικούς μας ο Ανδριανός πετάει, από κοντά και η Έλσα (τι έγινε αυτό το κορίτσι;) και μόνο ο Γιάννης Μανιάτης έχει φυσιολογικά εισοδήματα και έσοδα όπως οι περισσότεροι Έλληνες.

Ξέρετε ότι αποφεύγω τις προσωπικές αναφορές, αλλά χρειάζεται που και που καμιά εξαίρεση γιατί τους βάζουμε όλους στις μυλόπετρες και χάνουμε το μέτρο που πάντα υπάρχει αλλά δυστυχώς όπως μας καταντήσανε πρέπει να το αναδεικνύουμε κάθε φορά.

Επίσης ξέρω ότι θα ενοχληθεί, γιατί δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, αλλά εγώ θα αναφερθώ.

Ο Γιάννης Μανιάτης λοιπόν και η σύζυγός του που μέχρι σήμερα ζουν και εργάζονται σαν φυσιολογικοί άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους έσοδα και περιουσία που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θα έλεγα πολύ λιγότερα από αυτά που κατέχουν άλλοι με λιγότερη εργασία και προσφορά.

Ο Γιάννης Μανιάτης Καθηγητής Πανεπιστημίου και η σύζυγός του Παιδίατρος που εργάζεται στο ΙΚΑ του Νέου Κόσμου, χωρίς να αποσπασθεί κλπ προνόμια λόγω συζύγου, έχουν και δηλώνουν τις πραγματικές τους αποδοχές και τα σχετικά λίγα που έχουν στην Τράπεζα.

Πόσοι από τους Εθνοπατέρες που οι περισσότεροι δεν έχουν ασκήσει ποτέ επάγγελμα, ή μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς, μπορούν ξεκάθαρα να δηλώσουν το πόθεν;

Να ήταν μόνο αυτά που δηλώνουν οι εκπρόσωποί μας πάει στο καλό, όμως σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής ο κάθε ένας από τους 300 της Βουλής στοιχίζει στον Ελληνικό Λαό κοντά στα 45.000 Ευρώ το μήνα γιατί δεν είναι μόνο ο μισθός τους, είναι οι ατέλειες, οι υπάλληλοι που απασχολούν, οι παροχές, τα αυτοκίνητα και και.

Το ωραίο είναι ότι μαζί με τους Προέδρους, Συμβούλους, Γραμματείς και λοιπούς κρατικούς λειτουργούς που απομυζούν ένα τεράστιο ποσό από τα έσοδα της χώρας έχουμε και τους Αυτοδιοικητικούς Άρχοντες που το "έκτρωμα" του Ραγκούση τους καθιστά πλέον τη μεγαλύτερη πηγή σπατάλης του Δημοτικού χρήματος.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό στο Δήμο Ναυπλιέων οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι ξεπερνούν τα 60.000 Ευρώ το μήνα.

Σε ένα θεσμό που υποτίθεται ότι η εθελοντική προσφορά στα κοινά είναι η βάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άντε να τελειώσουμε με μια υποχρέωση που έχουν οι Δημοτικοί μας Άρχοντες και ελπίζουμε να εφαρμοστεί:

NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)

Άρθρο 61
Υποχρεώσεις δημάρχου, αντιδημάρχου και μελών επιτροπών

4. Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ο Prefadoros απλά το υπενθυμίζει, προς το παρόν.