Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου 24.000 €, Πολιτιστική Εκδήλωση Συναυλία 23.370 €

Ειλικρινά θα ήθελα η τελευταία ανάρτηση για το 2011 να είχε κάποιο τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας και του τόπου μας.



Όμως δεν μπορώ, δεν γίνεται, δεν πρέπει να παριστάνω ότι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει όσο αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπία, τρόπο σκέψης και κυρίως να αρχίσουν να σέβονται αυτούς που τους ψηφίζουν και τα χρήματα των οποίων διαχειρίζονται.

Μπορεί να μην αντιδρούν οι περισσότεροι συμπολίτες, μπορεί πολλοί να μη γνωρίζουν, μπορεί λίγοι να ενδιαφέρονται και ακόμα λιγότεροι να αγωνίζονται, αυτοί όμως δεν είναι λόγοι που θα με κάνουν και μένα να σιωπήσω.

Θα συνεχίσω, γιατί δεν ανέχομαι την κοροϊδία, την επιβολή του "εξουσία είμαι ότι θέλω κάνω", τη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος όχι προς όφελος των πολιτών, την υπεράνω του κοινού συμφέροντος ατομική στάση και την στασιμότητα της πόλης μου χάριν προσωπικών φιλοδοξιών.

Αφορμή για τα σχόλια μια ακόμη απόφαση της Δημοτικής Αρχής που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Θυμάστε τον καυγά για το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου και την περικοπή της δαπάνης για όλο το Φεστιβάλ στα 24.000 Ευρώ γιατί η λιτότητα το επέβαλλε.

Πολλοί αντέδρασαν τότε, και δικαιολογημένα, για τα λίγα χρήματα που δόθηκαν και την υποβάθμιση του Φεστιβάλ.

Έξι μήνες μετά δίνονται τα ίδια σχεδόν χρήματα για μια συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Ναυπλίου σύμφωνα με απόφαση του ΔΟΠΠΑΤ:

"Αποφασίζουμε

Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους εικοσιτρείς χιλιάδες τριακόσια εβδομήντα ευρώ 23.370,00 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης... για την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ 19-12-2011"

Η απόφαση, εδώ.

Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ, γιατί για να πληρωθούν τα 23.370 Ευρώ της Εκδήλωσης, που δεν προβλέπονταν στον Προϋπολογισμό του ΔΟΠΠΑΤ, έπρεπε να γίνει μεταφορά χρημάτων από άλλους κωδικούς και δημιουργία ενός καινούργιου για να πληρωθεί η Εκδήλωση.

Ο Νόμος επιτρέπει τέτοια μεταφορά και δημιουργία νέου κωδικού μόνο " δι' εκτάκτους και επειγούσας ανάγκας μη προβλεπομένας εν τω προϋπολογισμώ" όπως στην απόφαση γράφεται.

Υπάρχει έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη για μια Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας και μάλιστα με κόστος 23.370 Ευρώ; όταν μάλιστα είχε προαναγγελθεί στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου τουλάχιστον είκοσι μέρες πριν;

Θα περιμένω να δω που θα πάνε τελικά τα χρήματα, γιατί στα μικρά παιδιά μέλη της χορωδίας μάλλον απίθανο.

Η απόφαση, εδώ.  

Η μόνη ευχή που μπορώ να δώσω για το 2012 είναι να γίνουμε όλοι περισσότερο υπεύθυνοι μπας και σώσουμε τελικά το καράβι κόντρα στις μεθοδεύσεις και τα σχέδια που θέλουν να το βουλιάξουν, μαζί και μας.