Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι απευθείας αναθέσεις έχουν και τα καλά τους, την ταχύτητα

Τόσες αναρτήσεις έχω κάνει για τις απευθείας αναθέσεις, που είναι πλέον καθεστώς στο Δήμο Ναυπλιέων, και είναι γεγονός ότι δεν έχω αναφερθεί στο πλεονέκτημα που αυτές έχουν.

Μα την ταχύτητα! απόφαση, ανάθεση, εκτέλεση και πληρωμή γίνονται σε χρόνο μηδέν.



Αν έτσι λειτουργούσε και ο βραδυκίνητος δημόσιος τομέας δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.

Απορώ πως δεν έχει προτείνει ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς στο κόμμα του αυτό τον τρόπο λειτουργίας και εκτέλεσης έργων και συμβάσεων και πως ακόμη δεν έχει στρέψει προς τα εδώ το ενδιαφέρον της η Τρόικα.

Είναι τόση η φούρια για έργα και λίγος ο χρόνος που και Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων πρώτα αναθέτουν και μετά εγκρίνουν.

Ναι γίνεται και αυτό! (στην επόμενη ανάρτηση λεπτομέρειες).

Λέγαμε λοιπόν προ ημερών για τις "Χωματουργικές εργασίες στο Χ.Α.Δ.Α. Ναυπλίου", και προσέξτε την ταχύτητα από την απόφαση μέχρι την πληρωμή.

Μετά την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού με εγγραφή πίστωσης 24.600 Ευρώ που έγινε στις 25 Νοεμβρίου 2011 από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, εδώ, ακολούθησε η απευθείας ανάθεση.

Στις 1 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη γίνεται η ανάθεση από το Δήμαρχο έναντι ποσού 23.862 Ευρώ και η απόφαση αναρτάται στο Διαύγεια στις 5 Δεκεμβρίου, εδώ.

Στις 8 Δεκεμβρίου κόβεται το τιμολόγιο από τον Εργολάβο και αυθημερόν το χρηματικό ένταλμα πληρωμής του και αναρτάται αμέσως στο Διαύγεια, εδώ.

Όπως διαπιστώνετε μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν όλα, και οι εργασίες φυσικά.

Καταλάβατε; έτσι γίνονται οι δουλειές αν θέλεις να έχεις αποτέλεσμα.