Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ένας χρόνος Δημαρχίας Αναγνωσταρά. Η πτώση της Πόλης και η άνοδος του Δημάρχου

Απόλυτος κυρίαρχος λοιπόν ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ένα χρόνο μετά τη νέα θητεία του ως Δήμαρχος Ναυπλιέων, και έτοιμος να "ανέβει" στα αξιώματα του Βουλευτή με την ψήφο όλων των Αργολιδέων.


Φυσικό ήταν, με μια ανύπαρκτη Αξιωματική Αντιπολίτευση (γιατί ζητήσατε την ψήφο μας ρε παιδιά;) και ένα τραγικό Τάσο Σαλεσιώτη, με ένα Γραμματικόπουλο που σταδιακά χαμηλώνει τους τόνους, με την Άλλη Πρόταση και το Γιάννη Γκιόλα σε "λάϊτ" ερασιτεχνική αντιπολίτευση και τον Αντρέα Βασιλείου κολλημένο στα κομματικά τσιτάτα ο σούπερ επαγγελματίας της πολιτικής Παναγιώτης Αναγνωσταράς μοιάζει άτρωτος και μακρυά από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στην πόλη του.

Τι έκανε ένα χρόνο τώρα ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς την τελευταία του χρονιά ως Δήμαρχος Ναυπλιέων;

Επειδή τα γράφω εδώ και εννέα μήνες από αυτό το blog θα αναφερθώ επιγραμματικά.

Για έργα, πρόγραμμα και όραμα ούτε λέξη, κάτι επουλώσεις λάκκων και καθαρισμοί ρεμάτων, δυο έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ από προηγούμενες αιτήσεις, η ανάπλαση τμήματος του Παλιού Ναυπλίου που έχει εξαγγελθεί εδώ και χρόνια και οι τρέχουσες εργασίες συντήρησης και βλάβες που είναι ο κακός δαίμονας της πόλης.

Υποβάθμιση του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου, διάλυση της Φιλαρμονικής, τραγέλαφος και τεράστιες ευθύνες στη λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, αδιαφάνεια στη ΔΕΥΑΝ, υπολειτουργία του Κολυμβητηρίου, τερατώδεις αυξήσεις στα τέλη και της τιμής του νερού στα διαμερίσματα.

Δικαιολογία βέβαια πάντα υπάρχει, οικονομική δυσπραγία και μειωμένες κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Ναι, αλλά χρήματα υπάρχουν για εκεί που πρέπει, τους έμμισθους Συμβούλους, τις σωρηδόν απευθείας αναθέσεις, τις αναθέσεις σε εταιρίες Συμβούλων και συστημάτων πληροφορικής και σε προμήθειες που μπορεί να είναι νόμιμες αλλά καθόλου πειστικές για την αναγκαιότητα, χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα αλλά και το κόστος τους.

Με αυτά λοιπόν τα "πεπραγμένα" ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς ετοιμάζεται εδώ και μήνες για την "κάθοδο" στις Βουλευτικές εκλογές με το παράδοξο να τον ακολουθεί, η δημοφιλία του να αυξάνεται.

Δεν με απασχολεί καθόλου και δεν με ενδιαφέρει το τι θα κάνει ο Αναγνωσταράς στις Βουλευτικές εκλογές, αυτό που με νοιάζει είναι ότι την εποχή που είναι αυτός Δήμαρχος του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής ο τόπος μας μετά από ευημερία και ανάπτυξη δέκα χρόνων, αποτέλεσμα της πολιτικής του προηγούμενου Δημάρχου Κώστα Χαραμή (όσο και να φωνάζετε αυτή είναι η πραγματικότητα), έχει πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα.

Στην ποιο δύσκολη δοκιμασία που περνά ο επαγγελματικός κόσμος, κυρίως, και με τεράστια πτώση της τουριστικής κίνησης, ο Δήμαρχος χωρίς να κάνει τίποτα σαν ο υπεύθυνος εκλεγμένος πρώτος πολίτης προτιμά να "αποδράσει" και να ακολουθήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες αφήνοντας την πόλη του σε ένα μεταβατικό για δύο χρόνια Δήμαρχο που φυσικό είναι να μην μπορεί να εφαρμόσει τίποτα ουσιαστικό.

Δεν θέλω να γυρίσω δέκα χρόνια πίσω, τουλάχιστον τώρα, όταν ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς διεκδικούσε με κάθε μέσο την Δημαρχία, θα πω μόνο ότι δυστυχώς, για τους αφελείς;, και αυτός έβαλε πάνω από την πόλη του και τους συμπολίτες του την προσωπική του άνοδο ή "άνοδο".

Οι ηγέτες, οι αρχηγοί, αυτοί που βγαίνουν μπροστά για να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ τον τόπο τους και το Λαό στέκονται μέχρι τέλους και υπερασπίζονται αυτών τα συμφέροντα ακόμα και εις βάρος των δικών τους.

Μήπως είσαι μαλάκας ρε Prefadore; γίνονται αυτά; έλα μου ντε.

Άντε και Βουλευτής Τάκη, η χώρα σε έχει ανάγκη και ας σε χάσουμε εμείς.