Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο δύσκολος Γενάρης ξεκίνησε, να δούμε πως θα τελειώσει

Τελειώνουν σήμερα οι γιορτές και από αύριο "τα κεφάλια μέσα", ο Prefadoros συμπληρώνει εννέα μήνες στο διαδίκτυο και οι μέρες μέχρι το τέλος του Γενάρη θα είναι οι πιο δύσκολες και σημαντικές από τη μεταπολίτευση.

Αυτό το πιο δύσκολες, σημαντικές και κρίσιμες συνηθίζουν να το λένε οι πολιτικοί μας πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση ή όταν παίρνουν αποφάσεις καθόλου φιλολαϊκές με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία αφού καταφέρνουν κάθε φορά να μας πείθουν.



Βέβαια το ίδιο αλλά αντίστροφα είχε πει κάποτε ο ΜΕΓΑΛΟΣ Νίκος Γκάλης όταν ρωτήθηκε, μετά από μια μεγάλη επιτυχία, αν αυτή ήταν η μεγαλύτερη, "ναι, μέχρι την επόμενη" ήταν η απάντηση του.

Τι καλά να είχαν και οι πολιτικοί μας τέτοια νοοτροπία και να μη στήριζαν την πολιτική τους επιβίωση στην κινδυνολογία αλλά στην προσπάθεια και το έργο τους, αφέλειες.

Πάμε να δούμε τα δύσκολα που μας περιμένουν, αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται το Πολυνομοσχέδιο που "σαρώνει" μια σειρά από θέματα, στις 16 έρχεται η Τρόικα για έλεγχο και διαπραγματεύσεις αλλά προηγουμένως το Σαββατοκύριακο 14 και 15 έχουμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη το αναμενόμενο αποτέλεσμα από το "κούρεμα" των ομολόγων.

Η Τρόικα έρχεται και όλοι περιμένουν να ζητήσει νέα μέτρα, αφού αυτά που ψηφίζονται δεν εφαρμόζονται, αλλά και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έχει τη γρήγορη θετική κατάληξη που η Συγκυβέρνηση επιθυμεί.

Το "κούρεμα" μάλλον δεν φτάνει στα όρια που είχε υπολογιστεί, και ενώ ήδη κάποιοι ζητούν μεγαλύτερο, τελικά θα κλείσει γιατί από αυτό εξαρτώνται τα συμφέροντα όλων.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις μοιάζουν με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά από το να παραμείνει ο Παπανδρέου Πρόεδρος μέχρι τη διάσπαση και τη διάλυση.

Θα τα δούμε και θα τα σχολιάσουμε μέσα στη βδομάδα, όπως φυσικά και τα πολύ ενδιαφέροντα που αφορούν το Δήμο Ναυπλιέων.