Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση για τους Αντιδημάρχους και τον κ. Νίκο Χρόνη

Η επιβεβαίωση ήρθε και μάλιστα από τον ίδιο το Δήμαρχο Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά οπότε μπορώ να απαντήσω.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Ευχαριστώ κατ΄αρχήν γιατί απαντήσατε ο ίδιος, τις διευκρινήσεις και τα καλά λόγια για το συνεργάτη σας, που σας τιμά, όμως σε άλλα πράγματα αναφέρθηκα εγώ και σε άλλα εσείς.


Αναφέρθηκα, εδώ, συγκεκριμένα στην πολιτική διάσταση, και τα εύλογα ερωτήματα, της παράκαμψης του Νόμου με τις ομαδικές παραιτήσεις και των πέντε Αντιδημάρχων και γιατί αφού ανατέθηκαν οι ίδιες αρμοδιότητες στον κ. Χρόνη παραιτήθηκε και αυτός.

Σε αυτά δεν απαντήσατε αλλά πλέξατε το εγκώμιο του συνεργάτη σας για να δικαιολογήσετε τις αποφάσεις σας προσθέτοντας και το επιχείρημα ότι η προσφορά του θα είναι αμισθί.

Αφού μου δίνετε την ευκαιρία. να σχολιάσω την απάντησή σας.

Κατ΄αρχήν εκτός από το βραβείο που έγραψα προχθές μπορεί να απονεμηθεί και το βραβείο μετριοφροσύνης και αντι-αλαζονείας για κάθε αιρετό που κατά τη γνώμη του είναι ανεπανάληπτος στην άσκηση των καθηκόντων του.

Πάμε στις τρεις παραγράφους της απάντησης, σε τι ακριβώς "κατά γενική ομολογία θεωρείται απ΄όλους πετυχημένος"; ο Νίκος Χρόνης όπως λέτε;

Στο ότι προσπαθεί να "κρατήσει" το Δήμο μας "σε ευπρεπή επίπεδο καθαριότητας"; ή στο ότι "αναγνωρίζεται και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους"; όπως πάλι εσείς λέτε;

Δεν θα παρασυρθώ να σας πω ότι όλοι αυτοί που επικαλείστε λένε και άλλα, δίκαια ή άδικα, εκτός από αυτά που εδώ λέτε, άλλωστε αυτή είναι η μοίρα των πολιτικών.

Στη ζωή μου έχω μάθει να μην περιφρονώ κανέναν και να σέβομαι τους πάντες.

Θα περιοριστώ στα "πενιχρά μέσα" που λέτε και την πολιτική διάσταση που εξ΄αρχής έθεσα.

Ε, όχι και πενιχρά μέσα! μην τρελαθούμε κιόλας!.

Δώστε στη δημοσιότητα τον εξοπλισμό και τα μέσα που υπάρχουν, πόσα πρόσωπα εργάζονται με κάθε είδους σύμβαση εργασίας στους τομείς ευθύνης του κ. Χρόνη, πόσοι προμηθευτές και πάροχοι υπηρεσιών έχουν συνεχείς συναλλαγές και πόσα χρήματα δίνονται ετησίως για τη λειτουργία των υπηρεσιών που αυτός προΐσταται.

Αν το κάνετε θα δούμε και τις δυνατότητες που ελάχιστοι Δήμοι διαθέτουν, δείτε και το γειτονικό Άργους-Μυκηνών, αλλά και την πολιτική δύναμη, στην οποία και μόνο αναφέρθηκα, που πηγάζει από αυτή τη θέση για τον εκάστοτε προϊστάμενο και τον Δήμαρχο.

Μήπως αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Χρόνης αν και παραιτήθηκε από έμμισθος Αντιδήμαρχος ξαναπείρε τις ίδιες αρμοδιότητες αν και άμισθος;

Αφήστε τα "ηρωικά" ότι η "εργατικότητα και η απόδοση θα υποχρέωνε(!!!) την κάθε δημοτική αρχή να δέχεται την προσφορά του στον τομέα της καθαριότητας" γιατί συγκινήθηκα και αυτό το "πόσο μάλλον όταν αυτή προσφέρεται ΑΜΙΣΘΙ" σηκώνει πρόταση για ανδριάντα; για προτομή; έστω μια μαρμάρινη στήλη βρε αδερφέ!.

Ο κ. Χρόνης είναι φιλότιμος και καλός Αντιδήμαρχος καθαριότητας, μέχρις εκεί όμως.

Μήπως νομίζετε ότι η ζωή ξεκίνησε επί δημαρχίας Αναγνωσταρά και υπεύθυνου καθαριότητας Χρόνη;

Ξέρετε πόσοι έχουν περάσει πριν από αυτούς; εκεί στο Δημαρχείο στο δεύτερο όροφο δίπλα στα γραφεία σας βρίσκονται στους τοίχους, δεν τους βλέπετε;

Πόσοι Αντιδήμαρχοι καθαριότητας με πραγματικά πενιχρά μέσα και ελάχιστο προσωπικό τα κατάφερναν και είχαν καθαρή την πόλη στο παρελθόν;

Πόσοι αιρετοί, αν και είχαν το δικαίωμα, δεν πείραν δραχμή ή ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν χωρίς να το διαλαλούν και εισέπραξαν και το πολιτικό κόστος;

Τα πρόσωπα, η εξουσία, τα αξιώματα έρχονται και παρέρχονται τα μόνα που μένουν είναι κάποια αναπάντητα ερωτήματα, η συνείδηση και ο καθρέφτης.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα δεκτές, τα άλλα ανήκουν στον καθένα.

Υ.Γ. Θαυμασμό μου προκαλεί η άμεση αντίδραση στο τελευταίο μου σχόλιο γιατί προηγούμενα ερωτήματα για τον κ. Χρόνη δεν έτυχαν απάντησης όπως και προς εσάς κ. Δήμαρχε. Ας είναι, προοδεύουμε φαίνεται.