Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Νίκος Χρόνης, παραιτήθηκε από (έμμισθος) Αντιδήμαρχος για να έχει τις ίδιες αρμοδιότητες (αμισθί). Στο Δήμο Ναυπλιέων όλα γίνονται

Αν υπήρχε βραβείο αλτρουισμού; αυταπάρνησης να το πω; υψηλής κοινωνικής ευθύνης θυσιάζομαι για το Λαό; θα έπρεπε να απονεμηθεί στον ακούραστο και πανταχού παρόντα Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Χρόνη που παρότι παραιτήθηκε, δεν μας λέει και το λόγο; ανέλαβε τα ίδια καθήκοντα κατά 90% που είχε ως Αντιδήμαρχος και μάλιστα τώρα αμισθί!.


Κανονικά το σχόλιο θα έπρεπε να σταματήσει εδώ, όμως να προσθέσουμε και κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο στους, ακόμα, αδαείς το πως ασκείται η εξουσία και παίζεται το πολιτικό παιχνίδι.

Οι αρμοδιότητες που είχε ως Αντιδήμαρχος ο Νίκος Χρόνης, και ανέλαβε και πάλι, έχουν να κάνουν με το μεγαλύτερο μέρος εργαζομένων του Δήμου, μονίμων και εκτάκτων, με προμήθειες υλικών και αναλώσιμων, επισκευές και συντηρήσεις οχημάτων και ανταλλακτικών καθώς και με την "εύρυθμη" συλλογή απορριμμάτων σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.

Τι σημαίνει αυτό; ότι το "πόστο" είναι το ποιο κρίσιμο και αυτό που επηρεάζει πολιτικά την όλη λειτουργία του Δήμου και έχει άμεσο αντίκτυπο στο Δήμαρχο.

Πέντε νέους Αντιδήμαρχους όρισε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, κανένας δεν μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντα αυτά; και αν όχι, γιατί δέχτηκε τότε την παραίτηση από Αντιδημάρχου του Νίκου Χρόνη;

Βλέπετε ότι ο Prefadoros όχι απλά δικαιώνετε σε αυτά που γράφει αλλά τα πάει και πιο πέρα και σας τα ερμηνεύει κιόλας.

Γιατί έγιναν όλα αυτά; νομίζω ότι ήδη τα έχω γράψει και όλοι τα έχετε καταλάβει.

Θυμήθηκα όμως κάτι που είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια που σε μια "έκρηξη" του ο και τότε Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης, ήταν νέος στην Αυτοδιοίκηση, παραιτήθηκε από το ίδιο πόστο που κατέχει και σήμερα λόγω "σοβαρών προβλημάτων υγείας", που ο ίδιος μου είχε εκμυστηρευτεί και βεβαιώσει ένα μεσημέρι στου "Καραμαλή".

Εκείνη η "παραίτηση" τελικά κράτησε πολύ λίγο και ο Νίκος Χρόνης επανήλθε από τότε ακμαίος και δυνατός και παραμένει μέχρι σήμερα στις επάλξεις και όπου τον καλεί το καθήκον και μάλιστα αμισθί και με το Νόμο.

Τώρα τι περιμένετε; να σας γράψω και άλλα; φτάνουν για σήμερα.

Δείτε τις αρμοδιότητες που είχε ως έμμισθος Αντιδήμαρχος:

http://sites.diavgeia.gov.gr/nafplio/ada/4%CE%913%CE%A8%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%A1

Δείτε και τις αρμοδιότητες που έχει πλέον ως άμισθος Σύμβουλος:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/nafplio/ada/%CE%92%CE%9F%CE%9D%CE%9D%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%A3%CE%A3%CE%A7