Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Για την κλασική μουσική καλλιέργεια των παιδιών του Ναυπλίου

Δεν μπορώ να μην επανέλθω γιατί υπάρχουν και όρια.

Έγραψα για τη Συναυλία του ΔΟΠΠΑΤ στις 19 Δεκεμβρίου, για το υπέρογκο ποσό που στοίχισε όσο το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου και ρώτησα που βρίσκεται το επείγον, που προβλέπει ο Νόμος, όταν η Εκδήλωση είχε προαναγγελθεί στο πρόγραμμα του Δήμου είκοσι μέρες πριν, εδώ.


Αντί απάντησης αναρτήθηκε σήμερα, 3 Ιανουαρίου 2012, η 46η Απόφαση του ΔΣ του ΔΟΠΠΑΤ που ολοκληρώνει το αλαλούμ.

Το ΔΣ συνήλθε στις 13 Δεκεμβρίου και αφού στο 2ο θέμα δημιούργησε νέο κωδικό εξόδων, στη συνέχεια στο 3ο θέμα γράφει για δύο συναυλίες κλασικής μουσικής στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2011.

Παίρνει το λόγο ο εισηγητής του θέματος Δικηγόρος κ. Κώστας Χελιώτης, αντιγράφω από την απόφαση:

"Στο τρίτο θέμα το λόγο πήρε το μέλος του ΔΣ κος ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ο οποίος και ανέφερε ότι το νομικό πρόσωπο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και της εκπλήρωσης των σκοπών του μπορεί να διοργανώνει συναυλίες και διαφορές εκδηλώσεις οι οποίες συμβάλουν στην ψυχαγωγία και την μουσική καλλιέργεια των δημοτών μας .

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων το Δ.Ο.Π.Π.ΑΤ να πραγματοποιήσει το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου δύο συναυλιακές εκδηλώσεις στο χώρο του Βουλευτικού με κλασική μουσική κάτι που συνάδει και με το πνεύμα του καθιερωμένου ετήσιου Μουσικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία στο Ναύπλιο τα τελευταία χρόνια.

Προτείνει επίσης η είσοδος να είναι δωρεάν για τους δημότες και να γίνει ιδιαίτερο κάλεσμα στα νέα παιδιά για να γνωρίσουν από κοντά την κλασική μουσική σαν έννοια με πολλά Χριστουγεννιάτικα παραδείγματα .

Επίσης προτείνει την εκδήλωση αυτή να την πραγματοποιήσει το Ensemble Transcription το οποίο εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και αποτελείτε από μουσικούς της εκεί Κρατικής Ορχήστρας και το οποίο έχει κατ’ επανάληψη παρουσιάσει τέτοια προγράμματα σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Το κόστος της παραπάνω εκδήλωσης θα ανέρχεται στο ποσό των 19.000,00 εκτός του 23% ΦΠΑ και θα περιλαμβάνει τα πάντα από αμοιβές μουσικών ,διαμονές, σίτιση , μεταφορές κλπ."

Ωραίο και πειστικό το σκεπτικό του κ. Χελιώτη, παραβλέπει βέβαια ότι δεν υπάρχει επείγον και ότι η εκδήλωση είχε προαποφασιστεί και μιλάει για δύο εκδηλώσεις στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2011.

Έτσι η απόφαση ήταν εύκολη:

"Τα μέλη του ΔΣ αφού άκουσαν την πρόταση μετά από διαλογική συζήτηση

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Ν Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

1. Κάνουν δεκτή την εισήγηση του μέλους του ΔΣ κου Χελιώτη

2. Αποφασίζουν την διεξαγωγή ενός διημέρου με συναυλίες κλασικής μουσικής στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο την 18 και 19 Δεκεμβρίου 2011.

3. Αναθέτουν στην Ensemble Transcription την πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης.

4. Ψηφίζουν την διάθεση της πίστωσης των 19.000,00€ συν του Φ.Π.Α 23% από τον Κ.Α. . 15-6471.001 ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΕΞΟΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ του προϋπολογισμού του 2011 του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Τ"


Προσέξτε τώρα, το θέμα γράφει για εκδηλώσεις 19 και 20, ο κ. Χελιώτης λέει για 18 και19, που ψηφίζεται. και τελικά πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση στις 19 Δεκεμβρίου.

Στις 18 Δεκεμβρίου γίνεται εκδήλωση στο Βουλευτικό το πρωί του Ωδείου Ναυπλίου και το απόγευμα με το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Ελύτη που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης και εμφανίζεται σαν συνδιοργανωτής ο ΔΟΠΠΑΤ, προφανώς γιατί παραχώρησε το Βουλευτικό, στις 20 Δεκεμβρίου γίνεται άλλη εκδήλωση στο Βουλευτικό για τα παιδιά των Λιμενικών Υπαλλήλων.

Που είναι λοιπόν το διήμερο με συναυλίες κλασικής μουσικής; μήπως ειπώθηκε μόνο και μόνο για να δικαιολογηθεί το υπέρογκο ποσό των 23.370 Ευρώ; γιατί και πως προστέθηκε η Ensemble Transcriptionτο πέντε μέρες πριν για τα έξοδα της οποίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χελιώτη, θα δοθεί το ποσό;

Φυσικά και χρειάζονται εξηγήσεις, ο Prefadoros θα στείλει την ανάρτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αυτή ως υπεύθυνη κατά το Νόμο ας αποφασίσει.

Μπορεί να κάνω και λάθος, εκείνοι ξέρουν καλύτερα.

Η απόφαση:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/doppatnafpliou/ada/%CE%92%CE%9F%CE%9D%CE%97%CE%9F%CE%9A%CE%A9%CE%9B-%CE%93%CE%A5%CE%93

Υ.Γ.1 Προφανώς "αναγκάστηκαν" να ανεβάσουν στο Διαύγεια την απόφαση μετά το σχόλιο του Prefadorou, κάτι είναι κι αυτό.

Υ.Γ.2 Επειδή κάποιοι δεν πιστεύουν, δείτε και το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από την ιστοσελίδα του Δήμου: