Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μονίμως δαγκώνουμε το τυρί και μένουμε μέσα στη φάκα

Τα "γεγονότα" που τελευταία προβάλουν τα ΜΜΕ, εκτός από το PSI, είναι η Porche του Νίκου Παπανδρέου και η χλιδάτη ζωή του, η παραπομπή, φτάσαμε κιόλας στο Ειδικό Δικαστήριο, των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και η αναφορά, μόνο σε περιφερειακά blogs, των συνεχιζόμενων διακοπών του Κώστα Καραμανλή στην Αρκαδία, δηλώσεις Προβόπουλου ότι δεν τα υπολογίσαμε σωστά, δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασα αυτό που ψήφισα και παρέμβαση Παπαϊωάννου να αντικατασταθούν οι Εισαγγελείς.


Ρε δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα.

Εφημερίδα, που ανήκει σε συμπαθέστατο κατά τα άλλα εκδότη αλλά και "κομιστή" DVD και βαλίτσας στην Ελβετία, "βγάζει στη σέντρα" όπως λένε στη δημοσιογραφική πιάτσα τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την πλούσια ζωή που κάνει τη στιγμή που ο λαός υποφέρει από την πολιτική του αδελφού του.

Παραβλέπω τον απόλυτο φασισμό της συνευθύνης λόγω συγγένειας και πάω στην ουσία, έχετε στοιχεία  και αποδείξεις ότι ο Νίκος Παπανδρέου είναι κλέφτης, μιζαδόρος, προδότης και δεν ξέρω τι άλλο; παρουσιάστε τα και στον Εισαγγελέα, έχετε στοιχεία και αποδείξεις ότι δολίως απέκτησε και παρανόμως κατέχει περιουσία που του επιτρέπει να ζει έτσι; το ίδιο, αλλιώς βουλώστε το.

Μερικές φωτογραφίες αυτοκινήτων και μιας βίλας είναι αποδείξεις; είναι ρεπορτάζ; με αυτά στήνεται ένας άνθρωπος στον τοίχο; έτσι καταδικάζεται;

Μπορεί να είναι το μεγαλύτερο λαμόγιο, ο μεγαλύτερος απατεώνας αλλά σε όλα τα δικαιϊκά συστήματα του κόσμου και ιδιαίτερα στο δικό μας μέχρι να καταδικαστεί κάποιος είναι ΑΘΩΟΣ και όχι το αντίθετο όπως καταντήσαμε να πιστεύουμε.

Ας πάει το ΣΔΟΕ ή όποια άλλη υπηρεσία να τον ελέγξει, αν δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους μέχρι τώρα αυτοί που έπρεπε να ελεγχθούν και αυτοί.

Αλλά το θέμα δεν είναι να φτιάξουμε την κοινωνία και το κράτος αλλά να χτυπήσουμε όποιον σήμερα και για τους δικούς μας λόγους θέλουμε, άλλωστε όπως λειτουργεί το κράτος και οι θεσμοί βολεύει και μας.

Απαντάει ο Νίκος Παπανδρέου, με χαζές δικαιολογίες κατά τον Prefadoro, λέει όμως και κάτι πολύ ουσιαστικό "εγώ δεν σιτίζομαι με λεφτά του Ελληνικού λαού".

Τι θέλει να πει ο ποιητής; μήπως εννοεί τους χιλιάδες, και για χρόνια, που απομυζούν τον ιδρώτα του κόσμου με χίλιους δυο τρόπους και πάντα μέσα από την κομματική τους εξουσία;

Ελάχιστοι έδωσαν προσοχή σε αυτή την παράγραφο, ο Prefadoros όμως που θέλει να βλέπει και ανάποδα τα πράγματα εκεί που "ψάχνει" στα blogs πέφτει επάνω στη φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή με μια γκλίτσα στην ορεινή Αρκαδία.

"Όπα να ο δικός μου" λέω, για τον οποίο τρέφω μεγάλη συμπάθεια ως Παναθηναϊκό και bon viveur, "συνεχίζει τις διακοπές του".

Τα έχω γράψει εκτενώς, εδώ, και δεν θα επανέλθω γιατί έχουμε και τα Ειδικά Δικαστήρια.

Με το που είπαν οι Εισαγγελείς να πάει το θέμα του ελλείμματος του 2009 στη Βουλή για διερεύνηση αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, βγήκαν πανηγυρίζοντας κάποιοι που δεν βάζουν μυαλό και πιστεύουν ότι έτσι θα κερδίσουν ψήφους, άρχισαν να στήνονται κρεμάλες.

Άλλοι από δω απειλούν με μακελειό, ρε είμαστε με τα καλά μας; μάλλον όχι, ούτε την πρόσφατη ιστορία δεν θυμόσαστε;

Φούσκωσαν λέει το έλλειμμα για να μας οδηγήσουν στο Μνημόνιο με δόλο.

Μάλιστα, ακόμα και αν είναι έτσι και πολλά περισσότερα μπορεί να προσθέσει ο Prefadoros και το έχει ήδη κάνει, πως μπορεί να αποδειχτεί αυτό;

Στοιχεία που να αποδεικνύουν δόλο πως μπορεί να βρεθούν; ακόμα και να βρεθούν η επίκληση του εθνικού συμφέροντος από τους κατηγορούμενους το πολύ πολύ να τους καταδικάσει σε πολιτική ανεπάρκεια.

Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα και έτσι λειτουργεί και αν δεν σας αρέσει ανατρέψτε το.

Αλλά έχει ενδιαφέρον όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα "ντουζένια" του στην αρχή της διακυβέρνησης που έλεγε ότι θα κάνει εξεταστική για την Οικονομική πολιτική της ΝΔ πως "έσκουζαν" οι Νεοδημοκράτες που τώρα ονειρεύονται Ειδικά Δικαστήρια, μαζί και κάποιοι λίγοι από την Αριστερά που ελπίζω να μην επιμείνουν.

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι πρόβλημα και δεν αφορά την Αριστερά όπως έχω αναλύσει.

Έρχεται και ο Σημίτης από το Βερολίνο και θυμίζει, κανένας δεν ξεχνάει αλλά όλοι "θυμούνται" ότι τους συμφέρει, ότι και η ΝΔ το 2004 φούσκωσε "παραμύθι" το έλλειμμα με ότι επιπτώσεις αυτό είχε.

Απάνω στο σαματά έχουμε και δηλώσεις Προβόπουλου και Χρυσοχοΐδη που σύμφωνα με αυτά, που οι ίδιοι λένε, οι κύριοι αυτοί έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί και να κρύβονται σε καμιά τρύπα.

Σωπάτε καλέ, εδώ είναι Ελλάδα δεν γίνονται αυτά.

Επεμβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ζητά την παραίτηση των Εισαγγελέων, οποία κομψότης, στα κάγκελα η ΝΔ.

Ξέχασε την παραίτηση των δύο Εισαγγελέων επί της εποχής της.

Ανακύκλωση των φθαρμένων υλικών. Και μεις στο ίδιο έργο θεατές για 38 χρόνια.

Συμπέρασμα, "αυτή τη στάνη έχουμε αυτό το τυρί βγάζουμε" ή το εξελιγμένο "αυτό το αμπέλι έχουμε αυτό το κρασί βγάζουμε".

Επιμύθιον, όσο η χώρα έχει αυτές τις επιλογές και αυτό το πολιτικό σύστημα στις παρυφές του Διεθνούς Καπιταλισμού στην καλύτερη περίπτωση θα δέχεται τα απόνερα του και μέσα σ΄αυτά θα πορεύεται.

Και μετά κάποιοι απορούν γιατί τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό και δεν κάθονται να αγωνιστούν στην πατρίδα τους!.