Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Όταν οι πολίτες αδιαφορούν... τότε μην διαμαρτυρόμαστε!

Με την τελευταία κρίση, που βιώνει η χώρα και ο λαός μας, ακούμε συνέχεια ότι κάτι πρέπει να κάνουμε και μεις ως πολίτες αφού οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι ή ανεπαρκείς και με τη συμμετοχή μας μπορούμε να δώσουμε λύσεις.


Αυτά ως προς τη θεωρία, γιατί στην πράξη εξακολουθούμε να αφήνουμε στους άλλους, και τελικά στην εξουσία που δεν θέλουμε, να δίνουν τις λύσεις όσο αυτές υποτίθεται δεν μας αφορούν.



Τα γράφω αυτά με αφορμή μια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ναυπλιέων, που μπορεί να μην έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα οι αποφάσεις της, γνωμοδοτεί όμως για ουσιαστικά θέματα όπως το "Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού" του Δήμου.

Στη συνεδρίαση λοιπόν της 20ης Δεκεμβρίου 2011 και στην πρόσκληση από τα 36 μέλη που αποτελούν την Επιτροπή, που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρευρέθηκαν μόνον επτά (7).

Τι να πει κανείς; τόση αδιαφορία; οι εκλεκτοί συμπολίτες μας δεν αισθάνονται την ανάγκη να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους και να ασχοληθούν με αυτά που αφορούν τους ίδιους και το μέλλον τους;

Αυτή η αδιαφορία όμως είναι που εκτρέφει την ασυδοσία και την "απολυταρχία" της εξουσίας για την οποία μετά διαμαρτυρόμαστε.

Όταν μάλιστα το πρόβλημα φτάσει να χτυπάει την πόρτα μας, ε τότε φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

(Ο κ. Ποτεντσιανάκης παρευρέθηκε ως τεχνικός σύμβουλος!. Να ρωτήσω ποιου και με ποια απόφαση; μάλλον αφέλεια. Δείτε προηγούμενη ανάρτηση, εδώ.)

Αν υπάρχει κανένας που ενδιαφέρεται το σχέδιο εδώ:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/nafplio/ada/%CE%92%CE%9F%CE%A7%CE%9F%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%91%CE%9A3