Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Παραινέσεις του Prefadorou στον Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Άσε μας ρε Prefadore που καβάλησες το καλάμι και θέλεις να δίνεις και παραινέσεις στον για κοντά δέκα χρόνια Δήμαρχο Ναυπλιέων!.

Ομολογώ μια μικρή προβοκάτσια, έβαλα αυτό τον τίτλο, και μάλιστα χωρίς εισαγωγικά, για να σας κάνω να διαβάσετε το κείμενο.


Θα μπορούσα να παρουσιάσω το ίδιο κείμενο και την ουσία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ώστε να αποφύγω τους δικαιολογημένους χαρακτηρισμούς σας για τον Prefadoro.

Όμως προτίμησα τελικά να τα γράψω "directly", ευθέως, γιατί ξέρω ότι ο φίλος μου ο Τάκης πάντα με άκουγε και εξακολουθεί να το κάνει, άσχετα αν ακολουθεί αυτά που του λέω ή όχι και πολλές φορές γελάει ή οργίζεται μαζί μου.

Λοιπόν, Παναγιώτη Αναγνωσταρά έχεις ήδη μπλέξει πολύ το κουβάρι, όπως έχω γράψει σε σειρά αναρτήσεων, στην αγωνία σου να βγεις Βουλευτής έχοντας μαζί σου όλο το δυναμικό και το πολιτικό προσωπικό που σε υποστήριζε μέχρι τώρα χωρίς διαρροές.

Επειδή όπως ξέρεις, πολύ καλύτερα πια από μένα, μια εκλογική μάχη δεν δίνεται μονοπωλιακά και δεν είναι περίπατος θα πρέπει να συγκρουστείς με τελικό ζητούμενο τις μικρότερες απώλειες.

Τους άλλους συνυποψήφιους θα τους αντιμετωπίσεις μετά, πρώτα για σένα υπάρχει η εκλογή νέου Δημάρχου που αν δεν προσέξεις μπορεί να αποβεί μοιραία και να χάσεις τον αγώνα της Βουλευτικής υποψηφιότητας πριν καν μπεις στην πραγματική μάχη.

Τι λοιπόν πρέπει να κάνεις για να βγεις, από τη δοκιμασία της εκλογής νέου Δημάρχου, με τις μικρότερες απώλειες και ήσυχος για ισχυρή στήριξη στον επόμενο αγώνα σου;

Πέτα στο καλάθι και μην ασχολείσαι με σχεδιασμούς επί χάρτου, κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις, προσωπικά συμφέροντα που την άλλη μέρα της παραίτησής σου θα σε ξεχάσουν γιατί θα είσαι πια καμένο χαρτί εκεί που ήσουνα πανίσχυρος, στείλε τους όλους στο διάβολο, από μέσα σου, και κάνε εκείνο που οι πολλοί θέλουν και αυτό που εσύ βλέπεις ότι είναι για το καλό του Δήμου.

Καλώς ή κακώς δύο είναι τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει, ο Δημήτρης Κωστούρος και ο Ραφαήλ Μπαρού, τους οποίους ο Prefadoros έχει "περιποιηθεί" επανειλημμένως αλλά δεν διστάζει να αναγνωρίσει ότι αυτούς θέλει ο πολίτης και αυτούς ψήφισε και επομένως η γνώμη του περισσεύει.

Ξεκαθάρισε δημόσια στους δημότες ότι αυτούς προκρίνεις για αντικαταστάτες σου χωρίς προτίμηση, για να μην κατηγορηθείς μετά από όποιον χάσει, και ας αποφασίσουν οι εκλέκτορες Δημοτικοί Σύμβουλοι ποιον τελικά θα επιλέξουν.

Φώναξε τον Κωστούρο και τον Μπαρού και πες τους ότι αυτοί είναι η πρότασή σου και από κει και πέρα μην ανακατευτείς στην εκλογή.

Η έντιμη και καθαρή στάση ποτέ δεν έβλαψε κανένα, αυτό θα εκτιμηθεί και από τους Δημότες που την ψήφο τους προσδοκάς.

Τι σε νοιάζει εσένα ποιον και για ποιους λόγους θέλει το κόμμα ή διάφορα συμφέροντα Δήμαρχο μετά από σένα; αν θα είναι "μεταβατικός" ή όχι;

Αν δεν βγεις Βουλευτής χεστήκανε και αυτοί και εσύ, αν όμως βγεις θα έχεις λόγο και παρουσία για να επηρεάσεις τις μελλοντικές επιλογές αυτών των ίδιων που θα σε χέσουνε άμα δε βγεις.

Απλά είναι τα πράγματα για σένα Τάκη μου, απορώ γιατί τα μπλέκεις, από τη στιγμή που δεν επέλεξες να παραιτηθείς έγκαιρα η μόνη σου επιλογή είναι αυτή που σου προτείνω.

Με αγάπη, και υπομονή να δούμε τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες.

Prefadoros