Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δήμαρχε, μήπως τα έχεις κάνει μπάχαλο; μήπως έπρεπε ήδη να έχεις παραιτηθεί;

Απορώ πως ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δεν έμαθε από τον μέχρι πρόσφατα συνεργάτη του και Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, δεινό παίκτη του μπάσκετ, ότι οι πολλές ντρίπλες κάνουν κακό γιατί στο τέλος χάνεις τη μπάλα.


Αυτό φαίνεται να έχει πάθει ο Δήμαρχος που στην αγωνία του να βγει Βουλευτής κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε στο τέλος να χάσει όχι μόνο τη μπάλα αλλά και ότι μεθοδικά έχτιζε για πολλά χρόνια.

Δικαίωμα του βέβαια το τι θα κάνει για τον εαυτό του, καθόλου όμως δικαίωμα του όσο είναι εκλεγμένος Δήμαρχος και έχει την εντολή και την ευθύνη να λειτουργεί πρώτα για τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του και ύστερα για όλα τ΄άλλα.

Κατ΄αρχήν στην "πρεμούρα" του να βρει χρόνο για την προεκλογική Βουλευτική του εκστρατεία έχει αφήσει το Δήμο κυριολεκτικά στην τύχη του, την πιο κρίσιμη μάλιστα στιγμή που βουλιάζει οικονομικά, εδώ και μήνες είναι τυπικά Δήμαρχος και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι οι Δημότες με παρουσία, έλεγχο και κατευθύνσεις ανύπαρκτες τη στιγμή που ένας υπεύθυνος αιρετός θα έπρεπε να πασχίζει νύχτα και μέρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προσθέτει και η οικονομική συγκυρία.

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος της καταχρεωμένης ΔΕΥΑΝ αφήνοντας την τύχη της στην Διευθύντρια, παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Γηροκομείου που "ψυχορραγεί" και στο ΔΟΠΠΑΤ που εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος δεν πάει σχεδόν ποτέ στα Διοικητικά Συμβούλια.

Με πρόσχημα τη γενικότερη οικονομική κατάσταση ακολούθησε την εύκολη λύση, να μην κάνει κανένα έργο ο Δήμος και υποβάθμισε τουριστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το "λουκέτο" της Φιλαρμονικής και τη μη έκδοση ημερολογίου του Δήμου.

Σε μια εποχή που θα έπρεπε ο Δήμος να κάνει προωθητικές ενέργειες για να στηρίξει την οικονομία της περιοχής και τα προσδοκώμενα οφέλη για όλους, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς νοιάζεται μόνο για το προσωπικό του συμφέρον που τον θέλει Βουλευτή στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές.

Η μόνη πραγματική καθημερινή του ασχολία είναι πως θα ισορροπήσει τις απαιτήσεις των Δημοτικών του Συμβούλων ώστε να έχει από όλους, αν είναι δυνατόν, στήριξη στις εκλογές.

Έτσι τις τελευταίες μέρες είδαμε να παρακάμπτεται ο Νόμος και η λογική του και να παραιτούνται ομαδικά οι Αντιδήμαρχοι με ένα χρόνο θητείας, παρά την απαίτηση του Νόμου για δύο χρόνια, να ορίζονται νέοι Αντιδήμαρχοι από την περιφέρεια του Δήμου Ναυπλιέων και να μένει ο πρώην Δήμος Ναυπλίου χωρίς Αντιδήμαρχο.

Ακόμα, είναι δυνατόν να προΐστανται υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου απλοί απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου; είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει και θα αμφισβητήσει την εκλογή και τις ικανότητες προσώπων, αλλά είναι πιστεύω αυτονόητο ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει όπου έχει τις δυνατότητες και όχι όπου η οποιαδήποτε σκοπιμότητα επιβάλει.

Έχουμε και το θέμα της διαδοχής, εκεί είναι που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, και το ωραίο είναι που ο Δήμαρχος όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει!.

Παρασκήνιο, σχεδιασμοί, υπολογισμοί όλα στο βωμό της μεγαλύτερης ή με τις μικρότερες απώλειες προοπτική βοήθειας του Αναγνωσταρά στην επιδίωξή του.

Εδώ όμως μιλάμε για ένα τόπο από τους πιο ιστορικούς του κόσμου, για τη ζωή 33.000 κατοίκων, για μνήμες, ιστορία, το μέλλον, τα νέα παιδιά, το αύριο, είναι δυνατόν όλα αυτά να "παίζονται" σε προσωπικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου και των κολαούζων του;

Ποιο ηθικό δικαίωμα, ποιος άγραφος νόμος, ποιος νόμιμος κανόνας, ποια ανθρώπινη αξία τα λέει και τα γράφει αυτά που γίνονται τούτο τον καιρό στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή;

Και πως τα ανεχόμαστε; δεν μάθαμε τίποτα; δεν καταλάβαμε τίποτα; πως μπορεί ένας άνθρωπος με την όποια λαϊκή εντολή να καταπατά κατάφορα αυτή την εντολή;

Εμείς ψηφίσαμε τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά για Δήμαρχο του Δήμου Ναυπλιέων για τέσσερα χρόνια και όχι υποψήφιο Βουλευτή που τα Δημοτικά καθήκοντα γίνονται μέρος της όποιας φιλοδοξίας του.

Όλα αυτά δεν θα είχαν σημασία αν είχες τη λεβεντιά να έχεις παραιτηθεί από Δήμαρχος γιατί προεκλογικά δεν είπες ότι θα πας για Βουλευτής και στο πρόγραμμά σου άλλα έλεγες, ακόμα και πριν λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο είπες "θα μας κρίνετε στο τέλος της τετραετίας".

Επομένως κ. Δήμαρχε του Δήμου Ναυπλιέων, αγαπητέ Τάκη, αν δεν το έχεις καταλάβει "έχεις χάσει τη μπάλα" και ο μόνος τρόπος να την ξανακερδίσεις είναι να μιλήσεις καθαρά και κυρίως να ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις σου.

Τότε μόνο θα έχεις το δικαίωμα να υπερασπιστείς το όποιο, ισχνό κατά τη γνώμη μου, έργο σου και να ζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο τη νέα εντολή για τις θεμιτές φιλοδοξίες σου.

Αλλιώς............

Υ.Γ. Η ανάρτηση με το σχόλιο του Prefadorou θα σταλεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και αν θέλει ο Δήμαρχος, ειλικρινά εγώ θα το ήθελα, ας απαντήσει ή ας κάνει ότι νομίζει.