Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το "πραξικόπημα" των Αντιδημάρχων στο Δήμο Ναυπλιέων

Βρε δεν πα να λέει ο Νόμος ότι η θητεία των Αντιδημάρχων είναι δυόμισι χρόνια (για την πρώτη θητεία δύο χρόνια) εμείς έχουμε τον τρόπο να τον παρακάμπτουμε, όταν μάλιστα έχουμε προσυμφωνήσει, παραιτούμαστε ομαδικά οπότε ο Δήμαρχος "αναγκάζεται" να ορίσει καινούργιους.


Στην απορία γιατί δεν παραιτήθηκε, μαζί με τους άλλους τέσσερις, και ο Χρήστος Καρέλλης η απάντηση είναι ότι θα παραιτηθεί σε λίγες μέρες γιατί είχε κάποια εκκρεμότητα με τις ημερομηνίες στην υπηρεσία του.

Το πρόβλημα πάντως είναι απλό, 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 5 Αντιδήμαρχοι, 4 χρόνια Δημοτικής θητείας, κάνουμε τη διαίρεση και αμέσως λύνεται.

Βέβαια αυτά συμφωνούνται πριν από τις εκλογές γιατί όσο να΄ναι καλή η προσφορά στα κοινά, καλός και ο επικεφαλής αλλά τόσες ψήφους "κουβαλάω" να μην ασκήσω και εγώ λίγη εξουσία;

Αυτά ο Prefadoros δεν τα πιστεύει, δεν γίνονται, αυτοί που τα διαδίδουν είναι οπαδοί των άλλων συνδυασμών.

Εντελώς συμπτωματικά όλοι οι Αντιδήμαρχοι, μετά προφανώς τη χασούρα στο "τζόγο" της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, είπαν "τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου μόλις ανοίξει το Δημαρχείο θα υποβάλλω την παραίτησή μου γιατί αφού έχασα στα χαρτιά θα φέρω καταστροφή στο Δήμο" και έτσι συνέπεσαν οι παραιτήσεις τους.

Αν αυτό γινόταν τα παλιά χρόνια, που τα πάθη ήταν έντονα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν "πραξικόπημα" κατά του Δημάρχου αλλά είμαστε πολιτισμένοι πια και το fair play είναι πάνω απ΄όλα.

Πάντως, κάποιος που είπε "μήπως να το ξανασκεφτούμε;" έλαβε αυτόματα την απάντηση "κάτσε καλά γιατί θα σε ξαναδ........ω (βάλτε ότι θέλετε εκτός σεξουαλικού υπονοούμενου)".

Χωρίς ίχνος πλάκας τώρα, ακόμα και στην απόφαση του ορισμού των προηγούμενων Αντιδημάρχων ο ίδιος ο Δήμαρχος τους ορίζει για δύο χρόνια, εδώ:

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ναυπλιέων, με θητεία δύο ετών, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή για τα έτη 2011- 2012, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω"

Φυσικά και γνώριζαν και οι Αντιδήμαρχοι ότι ορίζονται για δύο χρόνια εκτός από τον Δήμαρχο.

Υπάρχει επομένως καταστρατήγηση ή τουλάχιστον παράκαμψη του Νόμου που στην αιτιολογική έκθεση του Καλλικράτη λέει σαφώς για τη λογική της διετούς θητείας "προκειμένου να υπάρχει συνέχεια και αποτελεσματικότητα στο έργο του δήμου" και γι΄αυτό μιλάει και για αιτιολογημένη απόφαση απαλλαγής των καθηκόντων τους:

"Η θητεία των αντιδημάρχων είναι πλέον τουλάχιστον δυόμιση έτη κατ’ αντιστοιχία με τη θητεία των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, στις οποίες οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι είναι πρόεδροι, προκειμένου να υπάρχει συνέχεια και αποτελεσματικότητα στο έργο του δήμου. Η ανάκληση του διορισμού του αντιδημάρχου επιτρέπεται κατόπιν ειδικώς αιτιολογημένης απόφασης για λόγους πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του."

Πως το έλεγε ο Νιόνιος παλιά; "εδώ είναι μπαλκάνια", "εδώ είναι τ΄Ανάπλι" ρε!.