Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μας πήρανε χαμπάρι, τέλος το "πάρτι" με τα πληροφοριακά συστήματα;

Ελπίζω και εύχομαι να είναι αλήθεια και να εννοεί την κατασπατάληση πόρων, και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις, που γίνεται για προμήθεια συστημάτων πληροφορικής, προγραμμάτων, αναβαθμίσεων, συντηρήσεων κλπ εργασιών και να μην συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση.


Λέω ελπίζω γιατί σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν ξέρεις.

Το νέο Πολυνομοσχέδιο της Συγκυβέρνησης που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και πάει για ψήφιση την προσεχή Πέμπτη λέει:

« 1. Οι δαπάνες για την ̟παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των συναφών ̟προς αυτές ̟πληροφοριακών συστημάτων, όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ̟που ̟προβλέπονται στο άρθρο 1Β του ν. 3871/2010 (Α'141), ̟πλην όσων εξαιρούνται σύμφωνα με την ̟αράγραφο 7, εξοφλούνται μέσω Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών (Ε.ΣΥ.Π.), ̟που συνιστάται και λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, για τις ̟πληρωμές δαπανών του Δημοσίου.

2. Στο Ε.ΣΥ.Π. δημιουργείται Μητρώο Φορέων, στο οποίο εντός ̟έντε (5)μηνών από την έναρξη λειτουργίας του Ε.ΣΥ.Π. καταχωρίζονται με δική τους μέριμνα υποχρεωτικά όλοι οι φορείς της ̟παραγράφου 1.

3. Μέσα σε ̟πέντε (5) μήνες από την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΥΠ, οι ̟πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών οφείλουν να καταχωρίσουν στο Ε.ΣΥ.Π., μέσω ̟πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης, κάθε παραστατικό που αφορά υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών ̟προς τους φορείς της παραγράφου 1. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται, ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του Ε.ΣΥ.Π. η διαδικασία και ο ειδικότερος τρόπος καταχώρισης, η οργάνωση και λειτουργία του ̟πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης, τα τέλη και τις δαπάνες ̟που εξοφλούνται μέσω Ε.ΣΥ.Π..

Το «Δίκτυο Δημόσιου Τομέα» λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο συγκεντρώνει τα αιτήματα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, αξιολογεί τις σχετικές ανάγκες, ̟προβαίνει σε ορθολογική κατανομή τους και διενεργεί τους σχετικούς διαγωνισμούς και αναθέσεις σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις.

2. Με την ένταξη των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στο Δίκτυο Δημόσιου Τομέα εκδίδεται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαπιστωτική ̟πράξη και διακόπτεται κάθε άλλη σύμβαση ̟παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ̟που είχαν συνάψει οι ανωτέρω φορείς με ̟παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τηρουμένων των όρων λήξης και καταγγελίας της σύμβασης που ̟περιέχονται στις οικείες συμβάσεις.»

Αν δεν το διαβάσατε και δεν το ξέρετε, αφορμή για τις ανωτέρω ρυθμίσεις έδωσαν οι φάκελοι που έχουν στα χέρια τους οι Οικονομικοί Εισαγγελείς με τα τερατώδη ποσά που δαπανούν κυρίως οι ΟΤΑ και άλλοι φορείς του Δημοσίου σε τέτοιες υπηρεσίες που και υπερκοστολογημένες είναι και αμφίβολης χρησιμότητας και αναγκαιότητας.

Κάποιοι κατηγορούσαν, μήνες τώρα, τον Prefadoro για εμμονές και κυνήγι μαγισσών, για εμπάθεια προς ορισμένα πρόσωπα του Δήμου.

Αυτό το καλό έχει η ζωή, έρχεται η στιγμή που όλα αποκαλύπτονται.