Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

"Λόγω της οικονομικής δυσχέρειας", πάει και το ημερολόγιο του Ναυπλίου

Ευγενής και πλήρως κατατοπιστική η Γραμματεύς του Δημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά στην απάντησή της, τηλεφωνικά, στον Prefadoro γιατί φέτος δεν κυκλοφόρησε ημερολόγια ο Δήμος; "λόγω της οικονομικής δυσχέρειας".

Την ευχαρίστησα και έκλεισα το τηλέφωνο που σημειωτέον είχα πάρει για να ρωτήσω που θα προμηθευτώ πέντε-έξι, όπως κάθε χρόνο, τα οποία και "δώριζα" σε φίλους μου στην Αθήνα.



Θεωρούσα αυτονόητο ότι ο Δήμος θα βγάλει και φέτος ημερολόγιο με θέματα της πόλης που αποτελούν και την καλύτερη διαφήμιση του Ναυπλίου όλο το χρόνο και σε χιλιάδες σημεία ανάρτησης.

Παλιότερα η έκδοση του ημερολογίου αποτελούσε ένα δυνατό χαρτί στην προβολή του Ναυπλίου και αναμενόταν με ενδιαφέρον αφού και το θέμα του κρατιόταν μυστικό μέχρι το τέλος.

Κάθε χρόνο δε, υπήρχε και η σπαζοκεφαλιά της επιλογής, για το θέμα, επειδή υπήρχαν πολλές προτάσεις και πολλά διαφορετικά θέματα.

Μια ακόμη πολύχρονη πολιτιστική-τουριστική "δραστηριότητα" έμελλε να λάβει τέλος επί Δημαρχίας Παναγιώτη Αναγνωσταρά με πρόσχημα την "οικονομική δυσχέρεια" που φυσικά δεν ισχύει για όλους και για όλα στο Δήμο.

Ίσως ο αγαπητός Τάκης δεν κατάλαβε ποτέ ή είχε άλλες προτεραιότητες, ότι μια πόλη σαν το Ναύπλιο δεν έχει τόσο ανάγκη το τσιμέντο και την άσφαλτο όσο τα μικρά κομμάτια πολιτισμού, τις εικόνες και τα χρώματα που την κάνουν ξεχωριστή και που αν τα αφαιρέσεις στο τέλος θα μείνουν τα αραχνιασμένα ντουβάρια, μέχρι και αυτά να πέσουν να μας πλακώσουν.

Μπορεί ο χρόνος που περνά να αφήνει πίσω του τα έργα των ανθρώπων, αφήνει όμως και στη λήθη αυτούς που είχαν την εξουσία και "τζάμπα" τη σπατάλησαν.

Οι γκραβούρες και οι αεροφωτογραφίες από τα ημερολόγια του Τσούρνου και του Χαραμή κοσμούν τους τοίχους και θα παραμείνουν εκεί και όταν εσείς φύγετε.